Інтегрований захід «Пізнай себе»

Уранці 5 жовтня, у Всесвітній день вчителя, розпочалося урочисте відкриття синкретичних, освітньо-виховних, поетично-музичних, науково-просвітницьких Всеукраїнських Сковородинських навчань «Пізнай себе», яке підготували викладачі української філології, мистецтва і технологій та бібліотекарі.

Всеукраїнські Сковородинські навчання “Пізнай себе”, започатковані 5 жовтня 2017 року, у Всесвітній день вчителя, й проводяться в цю пору щорічно по всій Україні, в країнах, де бував Г. С. Сковорода (Словаччина, Угорщина, Австрія, Північна Італія, Німеччина, Польща), та в українських освітніх закладах за кордоном.

Прагнучи гідно відзначити у 2022 році 300-літній ювілей великого українського мислителя-мудреця, педагога, філософа, поета, композитора, музиканта, культурно-освітнього подвижника Григорія Савовича Сковороди (1722—1794) на всеукраїнському й міжнародному рівнях та задля популяризації його багатої духовно-педагогічної спадщини серед освітян, учнівської, студентської молоді й широкого суспільного загалу Міністерство освіти і науки України запровадило з 2017 року Всеукраїнські Сковородинські навчання “Пізнай себе”, зініційовані Українським фондом культури. Увесь ювілейний проєкт було названо “Григорій Сковорода — 300”.

Comments are closed.