З 20 вересня по 01 жовтня команда студентів та викладачів нашого коледжу брала участь у роботі англомовного табору GoCamp 2021, програмі Around the World in 10 Days Afterschool 2021.

З 20 вересня по 01 жовтня команда студентів та викладачів нашого коледжу брала участь у роботі англомовного табору GoCamp 2021, програмі Around the World in 10 Days Afterschool 2021.
GoCamp – це найбільша освітня волонтерська програма в Східній Європі, у якій волонтери з усієї планети навчають школярів іноземним мовам та відкривають світ для дітей з різних куточків України. Разом з нами в цьому проєкті брали участь 65 шкіл та коледжів України (970 учасників, 130 вчителів) та 50 волонтерів. Час, проведений в онлайн-таборі, незабутній. Адже кожного дня ми віртуально відвідували країни світу і знайомилися з історією, їжею, культурою, мистецтвом різних країн.

Програма була дуже насиченою:
1-ий день. Тема «Introductory Day». Учасники проєкту представляли свої команди (назву, девіз, емблему).
2-3-ій день. Тема «History». Ми мали змогу відвідати Єгипет з координатором групи від команди GoCamp. Волонтери з Алжиру, Камеруну, Південної Африки, Німеччини представили учасникам презентації та розповіді про історію своїх країн. Наша команда “Leaders” підготувала проєкт про історичні пам`ятки нашого міста, а також з гордістю представила історію створення нашого закладу.
4-5-ий день. Тема «Food». Нашими онлайн-гідами в ці дні були волонтери з Турції, Австралії, Канади, Єгипту, Кенії, Іраку, Курдистану (Ірак), Франції, Малаві, Латвії та США. Різноманітні страви національної кухні цих країн вразили різноманіттям, способами приготування та традиційним етикетом.
Творчим завданням для команд було створення книги рецептів за допомогою нових програм, запропонованих організаторами.

6-7-ий день. Тема «Art». До чарівного світу мистецтва нас супроводжували волонтери з Марокко, Великобританії, Азербайджану, Хорватії та Ісландії.
Учасники команди виконали дуже цікавий, креативний проєкт за допомогою онлайн- ресурсів, який представили на розсуд глядачам.
8-9-ий день. Тема «Music and Dance». Вона викликала особливе захоплення. Цього разу волонтери з Афганістану, Нігерії, Індії, Китаю, Уганди і Бразилії знайомили нас з сучасною і народною музикою і танцями своїх країн.
Творчим завданням для команд було створення спільного креативного проєкту разом з волонтером. Ми відчули себе справжніми чарівниками, які вміють створювати роботи з допомогою сучасних онлайн інструментів.
10-ий день. Final Day. День підведення підсумків. Обмін враженнями. Перегляд відеофільму GoCamp2021.

Подорож навколо світу за 10 днів була справді вражаючою. Команда GoCamp допомогла нам здійснити цю подорож разом з багатьма школами України і ми щиро вдячні, що мали змогу багато чому навчитися, побачити, опанувати нові інструменти для комунікації, знайти нових друзів, поспілкуватися англійською з багатьма волонтерами світу. Нам справді пощастило, що нашим волонтером є чудова, талановита Еліф Гізем Оруч з Турції. Подорож навколо світу для нас не закінчилася, адже справжній вчитель завжди прагне до пізнання нового, цікавого, захоплюючого. Нас чекають нові проєкти!

Comments are closed.