26 жовтня 2021р. дистанційно за допомогою  комунікаційного програмного забезпечення Skype на базі нашого коледжу (БФПК ХДУ) проведено засідання обласного методичного об’єднання викладачів української мови та літератури  закладів фахової передвищої освіти  Херсонської області.

  На порядку денному розглянули важливі питання:

  1. Про підсумки роботи обласного методичного об’єднання викладачів української мови та літератури за 2021-2022 н.р. Методичні рекомендації щодо викладання української мови та літератури у закладах фахової передвищої освіти на 2021-2022 н.р.(Шабанова Т.В., голова обласного методичного об’єднання викладачів української мови та літератури Херсонської області).
  2. Аналіз роботи викладачів Херсонської області щодо підготовки здобувачів освіти до здачі ДПА у формі ЗНО з української мови та літератури у 2021 році.
  3. Інклюзивна освіта як вимога часу у закладах фахової передвищої освіти.
  4. Розвиток творчого потенціалу та мовленнєвої компетентності студентів шляхом впровадження інноваційних технологій навчання. (Хищенко Тетяна Іванівна – ВСП «Новокаховський політехнічний коледж Державного університету «Одеська політехніка»).
  5. «Перспективи контенту сучасної української літератури в освітній програмі закладу фахової передвищої освіти» (презентація авторської програми). Колеснікова Валентина Костянтинівна (КЗ «Херсонський фаховий коледж культури і мистецтва» Херсонської обласної ради).
  6. Обговорення та затвердження проєкту Положення конкурсу-захисту творчих робіт, присвячених 165 річниці від дня народження І.Я.Франка серед студентів закладів фахової передвищої освіти.
  7. Розгляд методичних розробок викладачів обласного методичного об’єднання та надання рецензій та рекомендацій до друку (Спіцина Тетяна Іванівна – Херсонський морський фаховий коледж рибної промисловості, «Буктрейлер як новітня технологія вивчення української літератури»).

    30 учасників (викладачів української мови та літератури) з 17 закладів фахової передвищої освіти Херсонської області обговорили важливі питання: як організувати якісне навчання з використанням цифрових технологій, надихати й мотивувати студентів.

Comments are closed.