#ЗНО_Історія_України.🇺🇦

🇺🇦 21 листопада відзначається День гідності і свободи – свято, що було заснувано в 2014 році за указом Петра Порошенка. Встановлено його на честь Помаранчевої революції 2004 року і Революції Гідності 2013 року.

🇺🇦 “Помаранчева революція” – це акції протесту українських громадян, викликані масовими фальсифікаціями президентських виборів 2004 року на користь провладного кандидата Віктора Януковича. Зазначені події отримали назву за кольором, який використовували прибічники кандидата в президенти Віктора Ющенка й опозиційної партії “Наша Україна”. Під помаранчевими стягами гуртувалися громадяни, яким була небайдужа доля України. В день другого туру виборів – 21 листопада – на майданіНезалежності в Києві вийшло близько 30 тисяч осіб, а вже наступного сягнула 100 тисяч…

🇺🇦 21 листопада 2013 року півтори тисячі людей вийшли на площу в знак протесту проти того, що президент Віктор Янукович відмовився підписувати угоду про асоційоване членство України в Європейському Союзі. Вночі 30 листопада на вулиці продовжували залишатися кілька сотень активістів, переважно студентів. Їх жорстоко розігнала поліція, в відповідь на що 1 грудня в центр Києва з’їхалися сотні тисяч людей. Революція Гідності, була наймасштабнішою подією в новітній історії України і логічним продовженням обстоювання прав людини та громадянина.

Comments are closed.