Сьогодні було проведено акцію до Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом “Дерево пам’яті”

Щороку, за ініціативи Всесвітньої організації охорони здоров’я, 1 грудня відзначається Всесвітній день боротьби зі СНІДом. Цей день започатковано у 1988 році, він покликаний підвищити поінформованість щодо ВІЛ/СНІДу та привернути увагу суспільства до порушень прав і свобод людини, які мають ВІЛ-статус.

Безумовно, СНІД – це трагедія для всієї людської спільноти. У суспільстві ми повинні з особливим співчуттям і підтримкою ставитися до людей з ВІЛ, адже найчастіше вони відчувають себе самотніми у боротьбі зі страшною недугою.

Сьогодні вже немає людини, яка б не чула про ВІЛ, СНІД. Багато людей в Україні вважають себе обізнаними з цього питання. Проте більша частина молоді вважає, що ця проблема – це щось далеке, що вона їх не стосується і не буде стосуватися в майбутньому. Факти доводять протилежне – кожного року фіксують все більше випадків захворювань на СНІД.
Незважаючи на успіхи медицини, ВІЛ/СНІД все ще залишається невиліковною хворобою.

Допоки не існує вакцини чи можливості лікування, основними завданнями профілактичної роботи залишаються:
– розповсюдження інформації;
– захист себе та інших;
– розвиток поведінкових навичок.

У цей день в усьому світі відбуваються різноманітні соціальні акції, спрямовані на інформування про небезпеку хвороби, шляхи її поширення, симптоми, особливості лікування.

І наш коледж не став виключенням, сьогодні було проведено акцію до Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом “Дерево пам’яті”. До дерева студенти прикріпили червоні стрічки, які є символом цього дня!

#пошуково_дослідницька_комісія

Comments are closed.