Засідання «Школи передового педагогічного досвіду»

20 листопада у стінах Бериславського педагогічного коледжу імені В. Ф. Беньковського відбулося чергове засідання «Школи передового педагогічного досвіду» для вихователів та музичних працівників дошкільних закладів району.

На засіданні були присутні представники 17 дитячих установ та  методист з дошкільної освіти Бериславського районного відділу освіти Башканова І. А.

Темою семінару було використання здоров’язбережувальних технологій у роботі з дітьми дошкільного віку.З розповіді викладача Манюк Г.М. та студентів Аністратенко М., Ріжко А. присутні дізналися, що музикотерапія в активній формі містить: вокалотерапію – співи; інструментальну музикотерапію – гру на ДМІ; кінезотерапію – танці та рухливі ігри. Хоролець Т.А. з посиланням на досягнення сучасних вчених та практиків ще раз довела присутнім, що позитивний терапевтичний вплив музики на організм дитини не можна недооцінювати.

Окрім обговорення теоретичних питань педагоги-дошкільники активно брали участь у виконанні практичних вправ з вокалотерапії, кінезотерапії. Символічно, що семінар відбувся у Всесвітній День дитини, адже саме педагогічна професія покликана зробити дитинство щасливим, яскравим, радісним. Учасники семінару отримали позитивні емоції від інтерактивної акції «Знай права – живи достойно», яка проходила у коледжі на честь цього свята.

Яскравою крапкою зустрічі був виступ солістів Зразкової вокальної студії «Колорит» Ігоря Корчагіна та Анжели Ріжко, що порадували присутніх своїм співом.

Comments are closed.