Педагогічна система А.С. Макаренка

DSC_401913 березня 2014 року у Бериславському педагогічному коледжі відбулася студентська теоретична конференція «Педагогічна система А.С. Макаренка».  Головною метою конференції було дослідження та розкриття шляхів інтегрування педагогічних ідей А.С.Макаренка в контекст сучасної педагогічної науки і практики.

  Під час конференції було розглянуто погляди А.С.Макаренка щодо педагогіки як науки, зроблена спроба встановлення їх методологічної платформи та технології виховання. Також студенти разом з викладачами звернули особливу увагу на питання впровадження педагогічної системи А. С. Макаренка в процес загальнопедагогічної підготовки студентів та діяльності загальноосвітнього закладу.

DSC_4043Актуальність проблеми та необхідність вивчення педагогічних поглядів А.С.Макаренка розкрив у своєму виступі викладач психолого-педагогічних дисциплін А.В. Якущенко. Студенти 132 групи Завадська А., Соколан Т., Гонтарик А., Корибут Я. познайомили слухачів із сторінками життя А. С. Макаренка, педагогічною системою та особливостями вивчення педагогічної спадщини видатного радянського вчителя.

 «У нас немає поки що «живого Макаренка», ми думаємо, що це підштовхне всіх до нових роздумів, до нових пошуків, і ми побачимо Макаренка незаангажованого, матимемо можливість і надалі вивчати спадщину, цікавого, талановитого педагога, ідеї якого актуальні у XXI столітті» – такими словами підвів підсумки конференції викладач  А.В. Скворцов.

Comments are closed.