Відкрите заняття з методики навчання російської мови «Словарная работа на уроках русского языка и чтения. Работа со словарями»

SAM_016328 березня на базі 123 групи відбулося відкрите заняття з методики навчання російської мови «Словарная работа на уроках русского языка  и чтения. Работа со словарями».  SAM_0165В ході заняття викладач  Жукова О. В. вдало використала інтерактивні методи та прийоми роботи: «Взаємоперевірка», «Пінг-понг», релаксація. Студенти із задоволенням наводили приклади традиційних і нетрадиційних способів семантизації слів, працювали з програмою 1-4 класів «Російська мова», наввипередки добирали синоніми та антоніми до словосполучень та різними способами  тлумачили діалектну лексику (вірш  С. Єсеніна «В хате»).

SAM_0166Невід’ємною частиною заняття стали й здоров’язберігаючі технології: вправа-енерзігатор та пальчикова гімнастика. Гості також брали активну участь у динамічній паузі. В ході заняття студенти навчалися використовувати у своїй майбутній щоденній педагогічній діяльності  державний  стандарт початкової освіти, підручники для молодших класів, словники  та мультимедійні презентації.  Дуже цікавою виявилася презентація  на тему слова «Морковка», де знання з російської мови були інтегровані з інформацією по ботаніці, літературному читанню, образотворчому мистецтву, предмету «Людина і світ»,  підготована  студенткою Коноваленко В.

Наприкінці,  під час виконання вправи «Релаксація», виявилося, що студенти не тільки узагальнили свої знання з методики навчання російської мови, але й отримали задоволення від заняття. SAM_0210

Comments are closed.