ХІІІ Міжнародні педагогічні читання в Грузії

       PICT0082 З 21 по 25 березня 2014 року відбулись ХІІІ Міжнародні педагогічні читання в сонячній Грузії, в Тбіліському державному університеті.

Тема цьогорічних читань – «Учитель», тож недарма вони  відбулись на Батьківщині видатного педагога Ш.О. Амонашвілі.
        Сотні учасників, десятки національностей, години напруженої роботи – все це ХІІІ Міжнародні педагогічні читання. Делегацію Херсонщини  очолив ректор Комунального вищого навчального закладу «Херсонська академія неперервної освіти» Херсонської обласної ради А.М.Зубко.  Від Бериславського педагогічного коледжу учасниками були викладач соціально-економічних дисциплін Шаповалова Н.Ю. та викладач педагогіки Бігун М.В.

       PICT0102 2Учасників Читань вітали Міністри освіти Грузії, Литви, Казахстану, Чеченської республіки, поважні гості з багатьох  відомих навчальних закладів далекого та близького зарубіжжя. Незабутнім став майстер-клас самого Ш.О. Амонашвілі «Кожен для мене вчитель». Практичною частиною Читань стала робота 7 лабораторій, де присутні не тільки знайомились з ідеями гуманної педагогіки, але й самі мали можливість стати безпосередніми учасниками уроків, ігор та інших заходів. Заряд бадьорості та позитиву вніс виступ Центру дитячої творчості «Басті-Бубу», який очолює П.Ш.Амонашвілі.

        Три дні продуктивної роботи, три дні спілкування з вчителями різних країн, три дні можливості спілкуватись з видатним педагогом Ш.О.Амонашвілі не тільки в конференц-залі університету, а й у домашній бібліотеці Вчителя, в його робочому кабінеті в будинку Амонашвілі в Бушеті (Кахетія) – це заряд наснаги для кожного педагога на майбутнє.
       PICT0110 «Сонячна Грузія зустріла нас дуже привітно, грузини надзвичайно привітний народ, усі з ким ми мали можливість спілкуватись, переймались ситуацією в Україні, бажали нам миру та терпіння. Ш.О. Амонашвілі в праці «Стромати» передав свої побажання миру, добра, сонця  всім українцям, – згадує Н.Ю.Шаповалова. – На ХІІІ Міжнародних педагогічних читаннях ми побачили, що ідеї гуманної  педагогіки, добра, любові, поваги сьогодні, в  цей нелегкий час для нашої країни, можуть врятувати наше суспільство, а ми – вчителі – повинні все для цього зробити». PICT0457

Comments are closed.