Обласний огляд-конкурс «На крилах творчості»

        10 квітня у коледжі відбувся традиційний щорічний  обласний огляд-конкурс самодіяльних художніх колективів Бериславського педагогічного коледжу імені В.Ф. Беньковського «На крилах творчості»

        Як завжди, журі конкурсу очолював директор Херсонського будинку дитячої творчості  Висовень Валерій Васильович. До складу журі ввійшли  Петрова Валентина Віталіївна, заступник директора з навчально-виховної роботи ХБДТ, Йолохова Вікторія Анатоліївна, керівник гуртка "Капелька", член Херсонського обласного осередку Національної хореографічної спілки України, засновник та головний балетмейстер ансамблю, хореограф – постановник.IMG_8602
        Дорогих гостей перед початком конкурсу вразив «МАЙDАН'S», участь у якому брали 30 студентів коледжу та 16 барабанщиць з оркестру «Ритм». Підготували це дійство Манюк Г. М., Соколан О. В. та Корчагін І. В.
        IMG_8607Потім членам журі була представлена  виставка творчих робіт , присвячена 200-річчю з Дня народження Т. Г. Шевченка, 70-річчю утворення Херсонської області. Керівники гуртка «Умілі руки»  Лілянова І. А.  та образотворчої студії «Палітра» Барковська О. О. представили творчий доробок студентів за 2013-2014 навчальний рік. Цей рік у роботі гуртка «Умілі руки» став визначним, адже гурток отримав звання «Зразковий художній колектив».
        Концерт-огляд складався з декількох частин, що відображали усі аспекти діяльності коледжу у цьому навчальному році.
        IMG_8610«Душа блаженно замирає, тихіше, люди: хор співає», – так називалася перша частна концерту. Зразковий хор «Мелодика», що у цьому році підтвердив своє високе звання, представив на розсуд журі  духовні твори «Festival Sanctus», «Царю небесный», народні пісні «Не стій, вербо», «Szla dzieweczka» та гімн Херсонського однойменного фестивалю хорової майстерності «Жайвір степу», авторами якого є О. Гавриш та. Н. Коломієць – наші, херсонські, митці. За результатами виступу журі відмітило високий рівень виконавців та запросило керівника хору Богун З.Ю. взяти участь у щорічному фестивалі «Скадовськ збирає друзів» у якості члена журі фестивалю.
        IMG_8625Частина 2 –  «… від душі – до душі йдемо до Тараса»  – була присвячена творчості Великого Кобзаря. Тут звучали пісні на слова Т.Г.Шевченка «Летить галка через балку», «Утоптала стежечку». Справжнім відкриттям цьогорічного концерту стала пісня у виконанні Ігоря Корчагіна «Шевченкова криниця», музику  та слова якої  він сам написав до 200-річчя поета.
        Душевний відгук як у журі так і у глядачів, виклакала лемківська народна пісня «Гей, плине кача…»  у виконанні Зразкової вокальної  студії «Колорит», соліст І.Корчагін. Зал довго аплодував не тільки виконавцям, а й керівнику студії Манюк Г.М. за добір репертуару та професійну роботу з вокалістами.IMG_8632
       IMG_8623 2Концерт продовжився сучасними популярними естрадними піснями, що виконували як солісти Анжела Ріжко, Наталія Шевченко, Наталія Колбасенко, Альона Черненко, Марія Посвалюк, Алла Гайченя, так і учасники вокальної студії «Колорит» та молодого, але вже популярного у коледжі шоу-гурту «GOLD».
        IMG_8644Серед солістів, що всі відзначалися високим рівнем виконання, журі виділило Кобзар Лілію, яка виконувала пісню «Чорнобривці». Її з цією піснею запросили взяти участь у щорічному фестивалі «Скадовськ збирає друзів». Заряд бадьорості  отримали глядачі від виконання пісні «Ты уйдешь» у виконанні дуету у складі  А. Ріжко та І. Корчагіна.
        І фіналом концерту стала пісня  «Україна – це ми, українці», що об’єднала на сцені всіх виконавців.
        Валерій Висовень у підсумковому слові журі сказав, що не може бути не співочим колектив, у якому навіть директор співає, та щиро подякував Маргариті Володимирівні за турботу про духовний розвиток студентів та реальну підтримку керівників гуртків, завдяки якій вони досягають таких значних успіхів. 

Відео огляду-конкурсу «На крилах творчості»

Comments are closed.