Зустріч з головою Комітету Верховної Ради з питань освіти і науки

23 квітня  Херсонську область з робочим візитом відвідали голова Комітету Верховної Ради України з питань освіти і науки Лілія Гриневич та заступник міністра освіти і науки України Павло Полянський.

kvru_selo_2Метою візиту стало проведення виїзного засідання Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти  стосовно нової  редакції Закону України «Про вищу освіту» та  підготовка рекомендацій до парламентських слухань на тему: «Освіта в сільській місцевості: кризові тенденції та шляхи їх подолання». Перша частина слухань відбулася у приміщенні морської академії,  а друга – у конференцзалі обласної ради.

В цих обговореннях наш заклад представляли директор коледжу  Климович Маргарита Володимирівна, заступник директора з методичної роботи  Деменнікова Тетяна Вікторівна, заступник директора з виховної роботи Чечилова Галина Зіновіївна.

Від ВНЗ І рівня акредитації слово у обговореннях було надано нашому директору  Маргариті Володимирівні, яка зазначила, що дуже добре те, що у новій редакції закону залишається освітній рівень «молодший спеціаліст», закріплюється кількість навчального навантаження викладачів. Вона запропонувала вирішити питання перевантаження українського студентства, закріпивши розмір кредиту, як у європейських студентів – 30 годин. Інші пропозиції нашого навчального закладу було подано на розгляд у письмовій формі. 

kvru_selo_1Під час другої половини зустрічі обговорювались проблемні питання , які на сьогодні існують у сільських школах: це й нестача кадрів, надмірна кількість та часта і необґрунтована зміна посібників та шкільних програм, підвезення учнів до навчальних закладів з різних населених пунктів, мало комплектність шкіл, тощо.

Лілія Михайлівна уважно дослухалася до всіх пропозицій, що звучали у залі.

 «Новий закон «Про освіту» має сформувати законодавче поле для подальших змін в системі освіти. Тому для нас дуже важливо почути та врахувати ваше бачення при його створенні. Адже нова сільська школа має готувати своїх випускників так, аби вони відчували себе нарівні з міськими», – зазначила Лілія Гриневич.

Comments are closed.