Лінійка до Міжнародного дня демократії

Сьогодні слово демократія – дуже популярне. Враховуючи ряд факторів, Генеральна Асамблея ООН ухвалила рішення щодо щорічного відзначення Міжнародного дня демократії, який встановила на 15-е вересня.

IMG_3514У вирі подій, які несе нестримний плин часу, суспільство завжди прагне досягти найважливіших цінностей – свободи, добробуту й щастя. Вони – постійна мета й сенс життя, те, заради чого людина творить і бореться, про що мріє. Це особливо важливо для сучасної України, яка стоїть на шляху здійснення своєї історичної місії – на шляху рівноправного  входження до світового співтовариства.

 Україна, як член Ради Європи, підтримує й запроваджує в національну систему освіти, основні положення освітньої політики, розроблені цією організацією.Упродовж останнього десятиріччя освіту для демократичного громадянства та прав людини  було впроваджено як основу освітньої реформи.Це комплексно вплинуло на всі складові освітньої системи: зміст освіти, підготовку вчителів, управління освітою, оцінювання, методику навчання тощо.

І наш коледж – це теж маленька держава. В коледжі активно працює студентське самоврядування. І на лінійці, що була присвячена відзначенню Всесвітнього дня демократії,  було оголошено про старт виборчої кампанії по виборах президента студентського колективу. Термін кампанії – 45 діб. Про всі основні заходи: висування кандидатур, реєстрацію кандидатів, оприлюднення програм, передвиборчу агітацію, організацію дебатів між  кандидатами, створення виборчої комісії, самі вибори, оприлюднення результатів, інаугураційну промову новообраного президента всі небайдужі можуть дізнатися на інформаційному стенді студради!

Напередодні свята у коледжі було проведено міні-опитування, результати якого показали, що: 217 студентів вважають Україну  демократичною державою. 212 студентів вірно відповіли на питання про завдання місцевих органів самоврядування. Проблеми, найбільш актуальні для України, це соціальні (84%), екологічні (78%), економічні (118%). Проблему мови назвали вирішальною лише 18 студентів з 233.

Тож, майбутні вчителі готові брати участь у побудові  демократичної та суверенної держави!

Comments are closed.