Відбувся виїзний семінар «Дидактичні основи організації навчально-виховного процесу»

З метою підвищення фахової майстерності, розвитку критичного мислення, активізації роботи викладачів коледжу з впровадження інтерактивних технологій у практику роботи 12-14 вересня відбувся виїзний семінар «Дидактичні основи організації навчально-виховного процесу» на базі санаторного комплексу «Чайка» смт. Лазурне.

У семінарі взяли участь 45 викладачів коледжу. В межах заходу було організовано роботу педагогічних майданчиків з питань впровадження інтерактивних та здоров’язбережувальних технологій у навчальний процес.

Психологічний тренінг мав на меті формування навичок саморегуляції, керування власним психоемоційним станом, а також навичок позитивного самосприйняття, які необхідні у професійній діяльності всім педагогам. Для підвищення ефективності тренінг проводився окремо для різних вікових категорій викладачів. Вправи, підібрані і проведені практичним психологом коледжу Шаповаловою Катериною Василівною, були спрямовані на засвоєння ефективних способів зняття внутрішньої напруги, гармонізацію психофізичних функцій.

DSC_7992 DSC_7995

OkRVvuTjeJY

Впродовж методичного практикуму були розглянуті питання:

  1. Методи усного викладу навчального матеріалу.
  2. Наочні та практичні методи навчання.
  3. Самостійна робота як метод навчання.
  4. Проектна діяльність як метод навчання й розвитку студентів.
  5. Види домашніх завдань і способи їх перевірки.
  6. Формування структурних компонентів уміння вчитися.

Робота в мікрогрупах за інтерактивною методикою «Ажурна пилка» сприяла згуртуванню педагогічного колективу, адаптації викладачів-початківців, формуванню партнерських стосунків, актуалізації фахових знань викладачів коледжу з дидактики, збагатила їх досвідом застосування інтерактивних методів і прийомів навчання.

IMG_3280 IMG_3290

Семінар супроводжувався відпочинком на морі у формі занять фізичної реабілітації з використанням гідрокінезотерапії, аутотренінгу та медитації на березі моря, розважальних заходів, які підготували і провели викладачі .

Учасники семінару висловлюють щиру подяку Климович Маргариті Володимирівні за організацію семінару та генеральному директору ЧМП “ПАРИТЕТ” Фоміній Тетяні Василівні за теплий прийом і затишок.

IMG_8269

 

Comments are closed.