Мітинг-реквієм до Дня партизанської слави

OLYMPUS DIGITAL CAMERA22 вересня на головній площі міста  відбувся мітинг-реквієм з нагоди Дня партизанської слави.

З метою виховання у молоді пошани до ветеранів, почуття патріотизму та любові до Батьківщини, до участі у мітингу  були запрошені учнівська та студентська молодь, зокрема. і студенти нашого коледжу,  а також шанований громадою району Народний хор ветеранів ім. М.Ніколенка., який виконав патріотичні пісні.

Виступаючі зазначили:  “ Абсолютно справедливо і заслужено,  сьогодні  22 вересня на Бериславщині, як і по всій Україні люди відзначають День партизанської слави. Встановлення цього дня – це визнання великого подвигу партизанів і підпільників у роки Великої Вітчизняної війни 1941 — 1945 років, їх вкладу в перемогу над фашистськими загарбниками”.

Це – свято людей сильних духом і з чистою совістю, котрі не шкодували життя для перемоги над ненависним ворогом. У цей день ми складаємо шану патріотам — і тим, хто не дожив до наших днів, і тим, хто через усе життя несе біль від ран, від втрати бойових побратимів, гіркі спогади про труднощі партизанських стежок, і тим, хто сьогодні боронить рідну державу.

Перемога України   була  досягнута винятково могутньою волею простих людей, які захищали свою землю від неволі, рабства і зла. Ця могутня постава згодом відродилася у державній волі України, чия свобода немислима без подвигу, здійсненого у пеклі тієї війни.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAАнтифашистський опір Українського народу – це історія героїзму і жертовності наших батьків і дідів. Наш святий обов’язок берегти пам’ять про мужність оборонців і визволителів рідної землі. Честь і слава героям!

Учасники заходу вшанували пам’ять загиблих партизанів хвилиною мовчання.   До підніжжя Обеліска Слави представники державної влади та гості поклали корзини з квітами.

Comments are closed.