Філософські читання до 150-річчя з дня народження М. Коцюбинського

коцюбинский     17 вересня 2014 року вся культурна громадськість України відзначала сонячний ювілей неперевершеного майстра художнього слова Михайла Коцюбинського – 150-річчя від дня його народження.  Доля вділила великому сонцелюбу неповних сорок дев’ять років, але за такий короткий час він встиг зробити не на одне життя. Десятки новел, до яких, як до життєдайного джерела, звертаються все нові покоління читачів, активна громадська робота, про яку і сьогодні із вдячністю згадують українці, інтеграція України в загальноєвропейський культурний простір, виховання цілої плеяди молодих літераторів, що стали справжньою окрасою української літератури.  Творчість М.Коцюбинського належить до тих особливих сторінок нашої культури, які ніколи не припадуть пилом забуття. Мине ще 100 і 200 літ, а до неї повертатимуться, як до глибокої криниці краси і людяності, життя і мрії, казки і дійсності, які вмів гармонійно поєднати високий талант художника і громадянина.  

18 вересня 2014 року в Бериславському педагогічному коледжі імені В.Ф.Беньковського пройшли філософські читання до 150-річчя з дня народження М.Коцюбинського, мета яких допомогти студентам збагнути проблеми, які хвилювали автора; осягнути глибину творчості великого майстра слова. На читаннях розглядалися такі питання:

–       М.Коцюбинський в контексті історичної доби;

–       Внесок Коцюбинського у розвиток українського імпресіонізму;

–       М.Коцюбинський в історії української літературної мови;

–       М. Коцюбинський – педагог;

–       М.Коцюбинський і українська ідея;

–       М.Коцюбинський і український кінематограф;

–       М.Коцюбинський у колі дитячого читання.

Бібілотекою коледжу була також представлена виставка художньої літератури та періодичних видань до 150-річчя з дня народження М.Коцюбинського, а також підготований бібліографічний список літератури.

Comments are closed.