Ток-шоу «Парламентські вибори 2014 – твій вибір»

IMG_553721 жовтня у коледжі було проведено ток-шоу «Парламентські вибори 2014 – твій вибір» з метою забезпечення можливості доступу до різнобічної, об’єктивної, неупередженої інформації, потрібної для здійснення усвідомленого, поінформованого, вільного вибору під час позачергових виборів до Верховної Ради України, які відбудуться 26 жовтня 2014 року.

IMG_5529Захід проходив у формі інтерактивної ділової гри, де студенти виконували ролі істориків, юристів, членів виборчої комісії, соціологів, журналістів.

IMG_5558Запрошені мали можливість ознайомитись з цікавими фактами історії виборів і голосування, виборчими правами громадян та способами їх захисту, способами перевірки включення себе до Державного реєстру виборців та списків виборців на виборчих дільницях, можливістю та порядком зміни виборцем місця голосування. Актуальною була інформація про виборчі округи Херсонської області та кандидатів у депутати, які обираються за мажоритарною системою відносної більшості у одномандатному виборчому округу, до якого входить Бериславський район, з якою познайомили присутніх студенти-члени виборчої комісії.

IMG_5542Організаторами заходу були створені інформаційні стенди, які дали можливість студентам ознайомитись з передвиборчими програмами всіх політичних партій, що беруть участь у виборчому процесі у загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі та передвиборчими  програмами кандидатів у депутати по одномандатному виборчому округу.

IMG_5567Студенти взяли участь у соціологічному опитуванні, мали можливість не тільки ознайомитись з процедурою голосування, а і спробувати у ході ділової гри власноруч заповнити виборчий бюлетень і вкинути його у скриньку. Присутні спостерігали за процесом голосування, знаходили помилки виборців,  членів дільничної комісії та виправляли їх.

Адміністрація коледжу щиро дякує організатору заходу – викладачу Соколковій О.В. за змістовний та інформативний захід.

Comments are closed.