Майстер парадоксів – Оскар Уайльд

IMG_8575Для студентів І та ІІ курсу 4 листопада згідно плану роботи коледжу відбулися філософські читання, присвячені 160-тій річниці з дня народження відомого англійського літератора, мистецтвознавця та творця літературно-філософського напряму  Оскара Уайльда.

IMG_5981Розповідь про цю незвичайну людину було розпочато з перегляду фільму з циклу «Енциклопедія» та розповіді про його життєвий шлях. Так, це була особистість, яка полюбляла вражати громадськість костюмами, нестандартними вчинками та поведінкою. Його філософія та естетські погляди не співпадали з поглядами тогочасного суспільства, вражали своєю виточеністю, демонстративністю та протестністю. Все це яскраво відображалося як у поетичній, так і прозовій формі.

На заході студенти познайомилися з казками письменника, романом «Портрет Доріана Грея», парадоксальними висловами. Звучали вірші  українською, російською та англійською мовами. А уривок з казки «Мальчик – звезда» заставив затримати дихання усіх присутніх.

IMG_8574Наприкінці заходу зал жваво відповідав на питання про силу добра, краси і духовності в житті кожної людини. Учасники разом розмірковували над запитанням: “Яка ж краса врятує світ?”

Всі бажаючи можуть ще раз доторкнутися до творчості письменника, перечитати улюблені казки в бібліотеці коледжу, де до 160-річчя до дня народження Оскара Уайльда запропонована виставка. До речі, казки Уайльда є у бібліотеці мовою оригіналу.

Comments are closed.