Олександр Васильович Суворов

IMG_680224 листопада в рамках місячника соціально-економічних дисциплін відбулося засідання клубу «Феміда».  «Віртуальна екскурсія»,  присвячена 285-річчю з дня народження О.В.Суворова, допомогла  студентам  дізнатися про дитячі роки полководця, про його бажання стати військовим, перші походи, широко відомі та зовсім невідомі факти з біографії Олександра Васильовича Суворова.

IMG_6800Особливе місце під час розповіді надавалось перебуванню О.В.Суворова на Херсонщині. Завдяки його старанням  була побудована Херсонська фортеця, яка в свій час була одним із  найважливіших форпостів півдня України, захищала його від турецьких військ. Залишки цієї фортеці збереглися у м. Херсоні  до наших днів.

Також студенти дізналися багато фактів з історії міста Берислава, ознайомилися з археологічними знахідками скіфо-сарматської, козацької доби, які були знайдені на території та околицях міста.

Слід зазначити, що організація краєзнавчої роботи  в початковій школі  є  необхідною складовою діяльності педагога,  також вона є стимулюючим фактором навчання.

IMG_6807Така «жива»  історія дозволяє побачити розвиток соціуму через зв’язок поколінь, розкриття активної ролі багатовікових традицій народу.

Оволодіння знаннями про повсякденне життя людей іншої історичної епохи дозволяє уникнути спрощеного, схематичного ставлення до минулого. Нові реалії педагогічної діяльності об’єктивно створюють передумови для вдосконалення підготовки майбутніх учителів, оволодіння сучасними педагогічними технологіями – системою знань, умінь і навичок, необхідних для успішної організації навчального процесу в школі. Окреслені національною доктриною розвитку освіти України у ХХІ столітті завдання передбачають спрямування вищої освіти на забезпечення фундаментальної наукової  і практичної підготовки фахівців, ефективність якої обумовлюється активною творчою позицією майбутніх вчителів.

 

Comments are closed.