Засідання круглого столу

IMG_660518 листопада у рамках відзначення Дня студента у коледжі відбулося засідання круглого столу на тему «Імплементація Закону України «Про вищу освіту»: студентський погляд».

IMG_6607До слова були запрошені: кандидат педагогічних наук- Климович Маргарита Володимирівна, методисти Шаповалова Наталья Юріївна, Деменнікова Тетяна Вікторівна, голова ПЦК психолого-педагогічних дисциплін Тупікіна Світлана Володимирівна, голова ПЦК української філології Малова Ірина Олександрівна та президент студентського колективу 2014-2015 років  Волошина Ілона. До обговорення також були запрошені представники студентського самоврядування та студенти 4 курсів.

Учасники мали змогу більш детально ознайомитись із Законом України «Про вищу освіту», дізнатись про етапи його впровадження, долю ВНЗ І-ІІ рівня акредитації, умови продовження навчання у ВНЗ вищих рівнів акредитації. Розмова  торкнулася  змін, що стосуються студентського самоврядування; рівнів, ступенів та кваліфікацій вищої освіти; галузей знань, спеціальностей та спеціалізацій; орієнтації освітніх програм; забезпечення якості вищої освіти та мовного режиму навчальних  закладів.

Засідання було актуальним та доречним, багато положень закону України «Про вищу освіту» стало зрозумілішим. Студенти винесли з засідання переконання, що новий Закон України «Про вищу освіту»  значно розширює їх права та можливості у здобутті  подальшої освіти у європейському просторі.

Comments are closed.