Лінійка-закриття Шевченківського тижня

IMG_268718 березня у стінах Бериславського педагогічного коледжу відбулася урочиста лінійка-закриття Шевченківського тижня.
У період з 10 по 18 березня у коледжі проходив традиційний  Шевченківський тиждень, присвячений великому творчому шляху та неоціненному доробку Великого Кобзаря. У цей період  було проведено чимало заходів. Початок проведення Шевченківського тижня було покладено Урочистою лінійкою, на якій у своєму вступному слові директор коледжу Маргарита Володимирівна Климович нагадала про величезне значення творчості Кобзаря саме для майбутніх педагогів, бо виховання любові у широкому сенсі цього слова – до людей, Батьківщини – це головне завдання сучасних освітян. І приклад саме такої  любові демонструє нам творчість Т.Г. Шевченка.
У холі колежду було створено візуальну композицію «Шевченко – вчора, сьогодні, завжди». У бібліотеці нашого навчального закладу було організовано тематичну виставку літератури «Слово про Кобзаря».
11 березня у стінах навчального закладу пройшов концерт, підготований спільно з Бериславським медичним коледжем – Свято пам’яті Великого Кобзаря «Вчимо Шевченкові рядки».  Сценаристом та режисером заходу виступила особисто директор педагогічного коледжу Климович Маргарита Володимирівна.
На святі були представлені інсценізації «Розмова Тараса з матір’ю», «Стовпи», «Розмова Тараса з Долею», які дозволили глядачам побачити дитинство, юність та зрілість поета. Чудові пісні на слова Т.Г.Шевченка, віршовані рядки з творів поета, які стали крилатими словами, читання «Заповіту» мовами народів світу – усе це наблизило великого Кобзаря до нас з вами.
201-й річниці від дня народження Великого Кобзаря України була IMG_0278
присвячена віртуальна екскурсія до картинної галереї «Тарас Шевченко – майстер слова та пензля», яка відбулася 12 березня в читальній залі нашого коледжу.
Впродовж березня викладачами української філології було проведено написання тематичних диктантів, присвячених життю та творчості Т.Г. Шевченка (для студентів 1-3 курсів).
Силами студентської ради створювався випуск студентських новин про знання творчості Т.Г. Шевченка та ставлення до неї сучасного студентства.
В період з 10 по 14 березня функціонувала виставка образотворчого та декоративно-ужиткового мистецтва, присвячена пам’яті Кобзаря.
16 березня працівниками бібліотеки для студентів 1-2 курсів було проведено літературну вітальню «Троянди Шевченкової любові».
17 березня у стінах нашого навчального закладу були проведені Шевченківські читання «Геній віри і любові».
Таким чином, ми іще раз зримо відчули велич і багатогранність таланту Шевченка, ще раз переконалися, що завдяки великій праці він зумів передати у словесних і живописних творах свою палку любов до народу України і тривогу за її долю. І ми запевняємо, що будемо гідними нащадками Великого Кобзаря та вірними синами й дочками своєї Батьківщини.

WP_20150312_14_51_54_Pro

IMG_0301

Comments are closed.