Мобільне денне шоу “День народження Смайлика”

     парп   ” Світ Интернету не може ні хвилини обійтися без смайлів – набору знаків. Адже виразити свої почуття, настрій при письмовому спілкуванні дуже важко. Саме тому одного разу з’явився він – веселий, усміхнений Смайлик. І у нього, як і у всіх нормальних мешканців Інтернету, є свій день – День народження Смайлика! Сьогодні Смайлику 33 роки!” – саме такими словами розпочалася лінійка, яка відкривала святкування Дня народження Смайлика у коледжі, адже щороку у світі це незвичайне свято відзначається 19 вересня.

     Цілий день буIMG_3242в детально розписаний: зустріч студентів  та працівників коледжу веселими наліпками, виставка плакатів, мобільне шоу та перегляд відеофільмів. Після першої пари у актовій залі у режимі нон-стоп усі бажаючі могли переглянути  відео про Смайлик. На другій перерві на подвір’ї нашого коледжу студенти грали у цікаву гру «Крокодил», складаючи «живі смайлики» під музику. Після третьої пари у актовій залі  відбулася прем’єра фільму за участю студентів Бериславського педагогічного коледжу «З днем народження, Смайлик!», відео можна переглянути на сайті коледжу.

 ДЛЯ ДОВІДКИ
IMG_3266      Ще в 1963 році перший усміхнений смайлик усього за 10 хвилин з’явився  з – під легкої руки художника Харві Белла. Він створив позитивну жовту «мордочку» з двома крапочками – очима и дугою ротиком для однієї із страхових компаній,  а коштувало це задоволення  45 доларів. Найперший смайл став значком і прикріплювався до одягу працівників звичайною булавкою. Поступово це нововведення  вийшло за межі компанії, що його купила, але всесвітній успіх прийщов  до офлайнівського смайлу на початку 70-х років минулого століття.

          Франклін Лоуфрані, бізнесмен із Франції, заявив, що саме він створив у 1968 році це диво. І жовта «мордочка» була зареєстрована як торгівельна марка. Лоуфрані заробив на смайликові просто неймовірні кошти.

          Харві Белл не змирився з цим. Він запатентував смайл під своїм авторством. Саме тому і сьогодні законним власником патенту на смайл є World Smille Corporation – компанія, якою керує син Харві – Чарльз. Увесь прибуток компанія віддає на благочинність. Адже художник Белл завжди мріяв побути в ролі міжнародного посла щастя. Його Величність інтернетний смайл зявився в 1982 році, 19 жовтня. Уперше  його вжив Скотт Фалман – професор Університету Карнегі –  Меллона. Він відіслав на електронну дошку, що була своєрідним форумом для співробітників університету, повідомлення, де і вжив відомий електронний смайлик.

Comments are closed.