Лінійка-старт виборчої кампанії у коледжі

IMG_2849Сьогодні, 15 вересня, у всьому світі відзначається Міжнародний день демократії. Слово «демократія» у сучасній Україні дуже популярне. Коледж – це теж демократична мікродержава. Студентське самоврядування в ньому побудоване на принципі демократії. Це знаходить свій вияв, перш за все, у виборах президента студентського колективу, які проходять шляхом таємного голосування, де кожен студент та представник колективу викладачів має право висловити свою думку. Тому саме у Міжнародний день демократії студрада оголошує старт виборчої кампанії президента студентського колективу коледжу. Вибори в коледжі відповідають законодавству України. Слідкувати за перебігом виборчої кампанії можна буде у куточку виборця, на сайті коледжу та стенді студентського самоврядування.

На лінійці президент студентського колективу Волошина Ілона ще раз познайомила всіх присутніх із Положенням про вибори президента студентського колективу коледжу.

Терміни кампанії – 45 діб.
Основні заходи:
1. Висування кандидатур – в групах пройдуть збори, на яких будуть обрані бажаючі, також групою надається характеристика кандидату. Термін – до 28 вересня.
2. Реєстрація кандидатів – до студради надаються наступні документи: заява, характеристика від групи та передвиборча програма (до 12 години 28 вересня).
3. Оприлюднення програм – в інформаційному куточку виборця будуть розміщені всі програми кандидатів в президенти, з якими зможуть ознайомитися всі бажаючі. Термін – до 30 вересня.
4. Передвиборча агітація – по можливості кандидати в президенти розповсюджують по коледжу свої агітаційні матеріали. Термін з 28 вересня до 28 жовтня. День напередодні виборів вважається днем мовчання, тому вся агітаційна компанія завершується, знімається вся агітаційна продукція.
Організація дебатів між кандидатами – 27 жовтня.
Створення виборчої комісії – 29 жовтня.
Вибори – 30 жовтня.
Оприлюднення результатів 2 листопада.
Інаугураційна промова новообраного президента – 17 листопада, у День студента.
Також на лінійці було оголошено, що звітно-виборчі збори у групах уже завершилися, кандидати на загальноколеджні звітно-виборчі збори обрані, тому звітно-виборчі збори студентського колективу по звітах та виборах студентської ради відбудуться у перший тиждень жовтня.

Comments are closed.