Що таке краса душі? У чому вона проявляється? Як сформувати духовну красу дитини? Майстер-клас вчителів Н-Каховської ЗОШ І-ІІІ ст. №1

DSC_1573
Що таке краса душі? У чому вона проявляється? Як сформувати духовну красу дитини?

На ці питання студенти отримали відповідь під час майстер-класу вчителів Н-Каховської ЗОШ І-ІІІ ст. №1 Бужинської Олени Миколаївни, Зубанової Олени Олегівни, які продемонстрували впровадження ідей гуманної педагогіки В.О.Сухомлинського на прикладі бінарного уроку літературного читання й образотворчого мистецтва за оповіданням Василя Сухомлинського «Краса душі».
DSC_1614Майстерне використання засобів літературного й образотворчого мистецтва для формування моральних почуттів, рис і якостей особистості, психологічна атмосфера, яка панувала під час заняття допомогли студентам усвідомити сучасність ідей видатного педагога і переосмислити роль учителя початкових класів у формуванні духовності молодшого школяра.
Малюючи пейзаж у сутінках, студенти зуміли відтворити почуття печалю, смутку та за допомогою світлих кольорів перетворити емоційний зміст малюнку у позитивні почуття – надії, очікування світлого майбутнього.  
 
DSC_1543
Тесленко Олена Романівна поділилася досвідом своєї роботи з формування екологічної культури школярів засобами природи. Змістовні й цікаві завдання, підібрані вчителем, із задоволенням виконували студенти коледжу в ролі учнів початкових класів.
DSC_1643 Від імені директора Маргарити Климович та всього студентського і педагогічного колективу щиро дякуємо гостям за те, що вони щедро поділилися своїм власним педагогічним досвідом.

Матеріал підготувала заступник директора з навчально-методичної роботи Т.В. Деменнікова

Comments are closed.