Атмосфера науковості та гуманності. Засідання методичного об’єднання викладачів російської філології педагогічних ВНЗ початкового рівня вищої освіти Південного регіону України.

20 жовтня у коледжі відбулося засідання методичного об’єднання викладачів російської мови, методики викладання мови, зарубіжної літератури педагогічних ВНЗ початкового рівня вищої освіти Південного регіону України.

Були присутні викладачі з Одеси і Нового Бугу, Балти, Запоріжжя, Олександрії, Нікополя, Дніпропетровська, Кременчука.
чеч1Для обговорення на засідання були винесені питання особливостей методики викладання російської мови в умовах білінгвізму. Практичне втілення деяких аспектів викладання методики в умовах білінгвізму  присутні побачили на відкритому занятті з сучасної російської мови з практикумом  «Фонетичні закони та орфографічні правила»,  проведеному викладачем Чечиловою Г.З., а також під час презентації показових  відеоуроків педагогічної практики у початковій школі з використанням продуктивних педагогічних технологій, методист –  викладач Климович М.В.
Присутні відмітили, у першу чергу, постійний зв’язок матеріалу з майбутньою професійною діяльністю, формування навичок подачі лінгвістичного матеріалу, використання внутрі- та міжпредметної інтеграції, а також активність та гарні знання студентів.
Викладачі Бериславського педагогічного коледжу  поділилися з присутніми досвідом укладання комплексу науково-методичного забезпечення з предмету «Методика навчання російської мови в початкових класах» та  продемонстрували власні посібники з самостійної та практичної роботи.
чеч2  
Своїм досвідом роботи з використанням ІКТ на заняттях із зарубіжної  літератури як засобу підвищення ефективності роботи поділилася Грисенко Л.Т., викладач Кременчуцького педагогічного коледжу.
      жукова1Викладач Жукова О.В. підготувала доповідь на тему «Елементи компаративного аналізу літературного твору на заняттях із зарубіжної літератури», проілюструвавши теоретичні положення відеопрезентацією та фрагментами занять.
        Елементи компаративного аналізу та міжпредметна інтеграція знайшли своє відображення також у позакласному заході із зарубіжної літератури, що був підготований  викладачами російської філології та викладачами  педагогіки  Бериславського педагогічного коледжу у формі бесіди з елементами компаративного аналізу «Письменник – учитель у всі часи». Присутні відмітили нестандартну форму проведення, цікавий підбір літератури для аналізу, наявність проблемних питань, що спонукають до формування власних поглядів, педагогічну спрямованість запитань.
Викладач з Нового Бугу Скорина  Ганна Антоліївна  сказала: «Питань, після побаченого, для роздумів багато. Це було чудове живе спілкування викладача зі студентами, які думали, говорили, робили маленькі власні відкриття. Спасибі!».
        Студенти 2 курсу показали не тільки вміння аналізувати прочитані твори, а й  знання з педагогіки та психології.
     Члени регіонального методичного об’єднання проаналізували виконання рішень попереднього засідання МО, обговорили та затвердили план роботи методоб’єднання на поточний  навчальний рік.
Голова методичного об’єднання Косенко В.А., викладач Олександрійського педагогічного училища, подякував директору коледжу та викладачам російської філології за високий рівень методичної роботи, якісні знання студентів та побажав подальших успіхів. «Бериславський педагогічний коледж   славиться  своїми випускниками та викладачами.  Завжди  приємно занурюватися  у атмосферу науковості та гуманності. Так тримати!» – сказав Віктор Андрійович.

Comments are closed.