Презентація пошукового краєзнавчого проекту “Від обеліску до обеліску”

  IMG_1297-300x200 28 жовтня,  в День визволення України від             нацистських окупантів,  студенти 1 курсу та викладачі соціально-економічних дисциплін анонсували перші результати роботи  над проектом “Від обеліску до обеліску”.  Мета проекту полягає в пошуку інформації про солдатів Другої світової війни, прізвища яких викарбувано на стелах, пам’ятниках,  меморіальних дошках міст та селищ,  в яких проживають студенти коледжу.
 
     Свій доробок на загальний розсуд представили студенти  Ліверчук Д., Сайченко В., Галілюк А., Дементєєва В. (113 гр.), Самойленко К. (114 гр.), Коваль Ю. (211 гр.),  які першими почали пошукову роботу. Окрема подяка студентці 112 групи Бровченко Ганні за фільм та інтерв’ю,  які студентка записала  з ветераном Другої світової війни І.А.Наливайкою, що,  до речі, звільняв Херсонщину, Берислав, Миколаїв та багато населених пунктів правобережної України.
     Члени  наукового студентського  товариства “Пошук” провели опитування серед студентів коледжу, в результаті якого виявилось, що більшість молоді  знає  історію своєї родини в роки Другої світової війни. Ми чекаємо на їх сімейні історії, спогади старшого покоління, і вже у березні відбудеться захист другого  етапу проекту “Від обеліску до обеліску”.

Comments are closed.