Літературно-музична композиція «Живи, красуйся, наша мово!»

ц29 листопада  о 15.00 в актовій залі коледжу відбулася літературно-музична композиція, присвячена Дню української писемності та мови «Живи, красуйся,  наша мово!», метою якої було формувати розуміння того, що українська мова — наш скарб, без якого не може існувати ні народ, ні Україна як держава; розширити знання про красу і багатство української мови, історію її розвитку; пробудити почуття національної гідності; виховати любов до рідної мови, рідного краю, його традицій, почуття поваги до всього свого, українського, бажання розмовляти рідною мовою.

Цей інтегрований захід підготували викладач української філології Шабанова Т.В. та викладачі музичних дисциплін Манюк Г.М., Корчагін І.В., Ріжко А.А.

ц3Яскраві національні костюми, мультимедійний та музичний супровід, радісні очі та усміхнені обличчя, веселий настрій… Саме така атмосфера панувала на святі рідної мови.

Студенти та викладачі побували на українських вечорницях, які розпочалися інсценівкою за повістю «Кайдашева сім’я» І.Нечуя-Левицького у виконанні театрального колек­тиву «Народні усмішки» студентів 132 групи. Лунала пісня «Мова єднання» у виконанні Зразкової вокальної студії «Колорит» (кер. Манюк Г.М.). Під музичний супровід виразно декламувала поезію М.Рильського «Рідна мова» студентка 133 групи Гаркуша Марія. Завітала на вечорниці шоу-група «GOLD» (кер. Корчагін І.В.) з піснею «Утоптала стежечку».

ц4Юнаки та дівчата 131 групи вправно танцювали «Гопак», «Зозуля кувала», продовжили цей запальний танцювальний ритм студентки 133, 134 та 141 груп. Усі присутні залюбки долучилися до виконання пісень разом із учасниками дійства (пісня «А у нас на Україні» у виконанні Гайченя Алли, про Україну студенток 212 групи Дюміної Наталії та Михальченко Тетяни, «Червона рута», яку виконували студенти 222 групи).

Весело пройшов пізнавальний і «смачний» конкурс кусання калити.

Проводився квест з глядачами «Закінчи прислів’я». За кожну правильну відповідь чарівні дівчата в національних костюмах пригощали гостей свята варениками з різними начинками, шкварками, маслом… Навіть ворожили на варениках: кому яка начинка трапиться. Більше фото дивимося тут Фотоальбом Літературно-музична композиція «Живи, красуйся, наша мово!»

Було не тільки весело, а й смачно!

IMG_2776

Comments are closed.