«Мова – духовне багатство народу». Лінійка до Дня української мови та писемності

Сьогодні, 9 лисIMG_2559 (Копировать)топада, в нашій державі відзначається День української мови та писемності . У Бериславському педагогічному коледжі цей день розпочався з урочистої лінійки. Метою заходу було поглибити знання студентів про роль мови у житті людини; вшанувати пам’ять славнозвісних просвітителів слов’ян – Кирила та Мефодія; розповісти про українських діячів, які сприяли розвитку української писемності та мови  – І.П.Котляревського, Т.Г.Шевченка; формувати свідоме ставлення студентів до власної мови; виховувати патріотичні почуття, повагу до історичної спадщини, до видатних особистостей минулого, розвивати інтерес до вивчення мови в подальшому.
Учасники лінійки наголосили на тому, що протягом кількох століть жорстоко знищувалась культура українського народу. Особливої наруги зазнала наша мова, оскільки саме вона була, є і буде коренем народу українського.IMG_2589 (Копировать) IMG_2599 (Копировать)
Тернистим і надзвичайно складним був шлях української мови. Але, незважаючи ні на що, українське слово живе і нині.  Мова – це доля нашого народу, і вона залежить від того, як ревно ми всі плекатимемо її. І це – завдання для майбутніх освітян на усе подальше життя.

Comments are closed.