Співпраця студентського товариства “Пошук” та історико-правознавчого клубу “Феміда”

MV0qITiXE0YВже не вперше студенти пошуково-дослідницької комісії студради та наукового студентського товариства “Пошук” працюють в тісній співпраці з членами історико-правознавчого клубу “Феміда”. Однією з форм такої співпраці є робота лекційної групи, цього разу лекційна група знайомила студентів коледжу з історичними подіями які стались 2 роки тому.
Саме 21 листопада 2014 року П.Порошенко  встановив нове свято на честь початку двох українських революції – День Гідності та Свободи України. У цей день, суспільно  активні громадяни вдруге згуртувалися на київському майдані Незалежності, щоб вибороти право жити у вільній, справедливій, демократичній і заможній  країні.
Протягом кількох років владні структури декларували європейський вектор розвитку України: в освітніх закладах організовувались «Євроклуби», викладались спецкурси, які орієнтували молодь на європейський вибір, активно проводились різноманітні заходи інтеграційного характеру. Коли ж у кінці листопада 2013 року  за  чотири дні стратегію майбутнього розвитку України було кардинально змінено, на захист своїх переконань, надій і сподівань повстало перш за все студентство, вийшовши на мирну акцію протесту.  
Та чинна влада не прислухалась до голосу молодих громадян, належно не обґрунтувала причин відмови від декларованого курсу держави і вдалася до силового вирішення проблеми. Увесь світ облетіла жахлива хроніка  кривавих подій у центрі Києва, коли  в ніч з 30 листопада  на 1 грудня 2013 року  загони силових структур кийками калічили юнаків і дівчат  за спробу чесно висловити свою громадянську позицію. Тоді почався новий відлік часу, коли не лише обурені   батьки й викладачі підтримали молодь, а й значна частина  нашого суспільства виступила,  проти корумпованої влади, проти порушення прав людини, насильства, приниження і несправедливості. На жаль, мирні протести по всій Україні переросли у жорстке протистояння народних мас і владних структур, а  в грудні 2013 – лютому 2014 року волелюбний порив українського народу було залито кров’ю відважних і незламних борців за права людини, за гідне життя, за європейське майбутнє України, яких вдячні співвітчизники назвали Небесною Сотнею.
Одним із перших на барикадах свободи загинув наш земляк – Сергій Нігоян, котрого наш народ вважає гідним сином України.
 
Україна – це територія гідності і свободи. Такими нас зробила не одна, а дві революції – наш Майдан 2004 року і Революція Гідності 2013 року. Я впевнений, що це був надзвичайно важкий іспит для України, коли українці продемонстрували свою європейськість, гідність, своє прагнення до свободи.
Петро Порошенко
Протягом 2014-2015 років у різних населених пунктах  нашої Батьківщини десятки вулиць, алей, площ названо на честь героїв Небесної Сотні, загиблих воїнів, які  виборювали цілісність і незалежність України. У багатьох школах встановлено меморіальні дошки пам’яті на честь учнів-випускників, що полягли, захищаючи право українського народу жити у вільній демократичній  державі.

Comments are closed.