Вітальна лінійка до Дня студента

IMG_3171Уже з самого ранку у коледжі було людно та гамірно, адже Міжнародний день студента – загальне свято кожного, хто є або був колись студентом. Програма лінійки була насиченою: привітання директора коледжу, подяка президенту студентського колективу 2014-2015 навчального року, інавгураційна промова новообраного президента студентського колективу, реклама студентського самоврядування, а ще – пісні, гумор,  сміх та аплодисменти.

Та на початку лінійки згадали і сумні події, на честь яких  виникло свято. У ніч з 16 на 17 листопада відбулися масові арешти чеських студентів у Празі,  9 провідних представників студентських організацій було страчено, більше тисячі відправлено до концтаборів. На своїх зборах 1941 року в Лондоні міжнародна Рада Студентів  прийняла заяву, у якій день 17 листопада в пам’ять про події в Чехії було оголошено Міжнародним днем студентів, святом студентської активності. Українське студентство теж стало каталізатором подій у державі: день розгону студентського Євромайдану став початком Революції Гідності. Тисячі молодих людей відстоюють сьогодні незалежність України, беручи участь в АТО, займаючись волонтерством. Тож хвилина мовчання у їх пам’ять – це данина нашої поваги і вдячності за мужність, небайдужість, любов до Батьківщини та свободи.

ст1

У своєму вітальному слові директор коледжу Маргарита Климович сказала:

“Щиро й сердечно вітаю Вас, молодих, енергійних, сповнених свіжих мрій і надій, із Днем студента – святом, що для кожного з нас є щасливою сходинкою до вершин знань й самоствердження! У цей день хочеться побажати, щоб роки навчання запам’яталися Вам на все подальше життя. Нехай ці роки стануть для Вас стартовим майданчиком у професійній кар’єрі та громадянському становленні. Я бачу Вас активними учасниками і творцями майбутнього нашої держави, палкими патріотами свого народу. Адже майбутнє належить молодим. Країні вже сьогодні потрібні ваші знання, ваш реальний внесок у велику справу державотворення, побудову демократичної процвітаючої України. Бажаю, щоб кожен день для Вас був незабутнім, наближав до цілі, був повен радості спілкування, кохання та яскравих вражень!”  

ст2Також Маргарита Володимирівна від усього колективу коледжу висловила подяку Волошиній Ілоні – президенту 2014-2015 років та побажала новообраному президенту студентського колективу Чирці Ірині наснаги та втілення задумів,  креативності та ініціативності.

Після реклами студентського самоврядування розпочався “День навпаки” – подарунок від директора коледжу. У цей день студенти самі змогли “покерувати”  навчально-виховним процесом у коледжі. Викладачі, будьте готові, сьогодні запитають кожного з вас!

Comments are closed.