Бібліографічний огляд творів Софії Русової в рамках філософських читань, присвячених видатному українському педагогу

IMG_691118 лютого 1856 року народилася Софія Федорівна Русова – видатний педагог, історик, письменниця, видавець, громадський і політичний діяч України. Перу Софії Русової належать фундаментальні праці з педагогіки: «Дошкільне виховання», «В дитячому садочку», «Теорія і практика дошкільного виховання», «Дидактика», «Сучасні течії в новій педагогіці», «Моральні завдання сучасної школи», «Перша читанка для дорослих», для вечірніх та недільних шкіл та ще чимало інших.

Багато педагогічних творів Софії  Русової досі не опубліковано. Рукописи книг Софії Федорівни Русової чекають свого часу у головному архіві України, досі залишаючись невідомими українському читачеві. Саме невтомній праці на ниві українського шкільництва були присвячені філософські читання «Софія Русова – український педагог, прозаїк, літературознавець, громадська діячка».

Бібліографічний огляд творів Софії Русової розкриває лише невелику частину педагогічних напрацювань видатного педагога, які і на даний час є актуальними і активно впроваджуються у систему виховання дітей дошкільного віку.

Comments are closed.