Кінолекторій на тему: «Педагогічна поема»

13 березня 2016 року виповнилося б 128  років від дня народження видатного українського педагога А.С.Макаренка.

Традиційно в коледжі ми проводимо кінолекторій на тему «Педагогічна поема» для студентів ІІ – IІІ курсів.

«Педагогічна поема» – найяскравіший твір видатного українського педагога Антона Семеновича Макаренка.

 Книга – не тільки сильний художній твір, але і чудовий підручник з психології, педагогіки,  теорії і методики виховання. «Педагогическая поэма» — вперша екранізована у 1955 році.

Студенти познайомилися з особливостями екранізації твору. Після перегляду фільму проаналізовані педагогічні ситуації з метою формування професійної компетентності майбутніх вчителів у складній справі виховання дітей з девіантною поведінкою.

«Педагогічна поема» своїм змістом актуальна в складній соціально-політичній та економічній  ситуації в країні у  XXI ст. і не тільки з історичного аспекту, але і з позицій розв’язання проблем сучасного життя, популяризації непрестижної й до наших часів професії колоністського вихователя.IMG_8094

«Путівка в життя», а саме під такою назвою книга вийшла в Англії, Німеччині, США та інших країнах.

«…Будь-яка людина, після чиєї смерті є всі підстави стверджувати, що вона відігравала головну роль у теорії і практиці педагогіки протягом більш як 30 років і що вона, як і раніше, на неї дуже впливає, — гідна свого місця в пантеоні, і виявлення певних вад не дає підстав скидати її з п’єдесталу пошани. Крім того, саме святі з певними вадами говорили світові найдоступніше про стан людства», — писав про А.С. Макаренка вже в наш час, у 1993 році, Дж.Данстен, учений Бірмінгемського університету.

IMG_8089IMG_8092

Comments are closed.