Педагогічний театр “Казки під голубим небом”

IMG_8190

16 березня 2016 року  відбулася вистава педагогічного театру «Казки під голубим небом». Метою даного заходу, організатором якого є Лілянова І.А., було формування загальної та емоційної культури студентів коледжу через казки В.О. Сухомлинського, розвиток естетичної свідомості, потягу до прекрасного, виховання  у студентів пізнавального інтересу та любові до природи рідного краю.

     Захід мав інтегрований характер. Студентами 122 групи за допомогою лялькового театру (з власноруч виготовлених іграшок) були продемонстровані казки В.О. Сухомлинського  «Як їжачок до зими готувався», «Як Марійка у лисички хитринку купувала». Також було переглянуто анімаційний ролик-казку «Покинуте кошеня», який створили під керівництвом  Барковської О.О. студенти коледжу, та малюнки студентів за казками видатного педагога. Вразила глядачів і театралізована вистава казок В. О. Сухомлинського «Сива волосинка», «Бо я – людина» на англійській мові. Інсценізація казок В.О. Сухомлинського дала  можливість не просто ознайомитися з сюжетом  чудових творів, а й прожити ці події, стати одним з героїв.

         Такі заходи   залучають студентів до сценічного мистецтва,  дають змогу студентам розвивати творчі здібності, художньо-естетичне сприймання, мовленнєву компетенцію, певні знання, вміння, навички, здобуті ними раніше в умовах спеціально організованого навчання. На заняттях з практикуму у навчальних майстернях та під час проведення гуртка “Умілі руки” студенти вчаться виготовленню різних ляльок (картонних, ляльок-маріонеток, бібабо, рукавичкових ляльок, ляльок на паличці), умінню “оживляти” ляльки рухами, голосом, вигадувати різні сценки, казки, лялькові концерти. У процесі театралізації студенти  усвідомлюють театральну виставу  як засіб вираження життєвих ситуацій в акторській грі, дізнаються про різні види лялькового театру (пальчиковий, настільний, драматичний, театр іграшок, фланелеграф, театр бібабо, театр картинок, театр маріонеток), їх особливості, призначення.

 

 

 

Comments are closed.