“Нас єднає Шевченкове слово” – конкурс читців-декламаторів

IMG_816816 березня 2016 року в актовій залі Бериславського педагогічного коледжу було проведено конкурс читців-декламаторів «Нас єднає Шевченкове слово», який став завершальною нотою Шевченківського тижня у навчальному закладі. До конкурсантів і глядачів з вітальним словом звернулася директор коледжу Климович Маргарита Володимирівна: ” Шевченко – це візитна картка України. Де б не зайшла мова про Т.Г. Шевченка, про “Кобзар”, -увесь світ знає, що це геніальний культурний доробок України. Шевченко також є основоположником української літературної мови. І кому ж, як не майбутнім вчителям та вихователям, нести у суспільство гарну літературну мову, бути взірцем патріотизму та донести до кожного палке слово Кобзаря!”.

       Усі конкурсанти гідно представили свої виступи, між конкурсними виступами ведуча свята Сайченко Вікторія знайомила усіх присутніх з унікальними виданнями “Кобзаря”. Вибрати переможців було дуже складно. Члени журі відмітили відмінне знання текстів усіма учасниками, а глядачам до душі припало виконання твору «Лілея» Співак Сюзанною.  За такими критеріями, як знання тексту, рівень виконавської майстерності, сценічна культура, втілення авторського задуму переможцями було визнано студентів Бондар Каріну  – І місце, Мацевич Ганну – ІІ місце, Лукомецю Анастасію – ІІІ місце. Поза конкурсом студентка Мацевич Ганна  з великим натхненням прочитала вірш “Садок вишневий коло хати” англійською мовою. У рамках заходу працівники бібліотеки організували виставку публіцистики про Кобзаря, показали буктрейлер до поезії «Заповіт» і провели вікторину за творчістю митця.

          Метою відкритого засідання літературного гуртка «Виразне читання», керівником якого є Галина Володимирівна Москалюк,  було залучати студентів до глибокого розуміння змісту та краси Шевченкового поетичного слова; виробляти володіння необхідними їм у майбутній професійній діяльності навичками виразного читання; виховувати у студентів коледжу національну свідомість, любов до рідної мови та літератури. На заході були присутні студенти І та ІІ курсів,  виступи учасників оцінювало журі у складі Чечилової Г. З., Малової І. О., Жукової О. В.

Comments are closed.