Зустріч з художником Василем Боженко

 IMG_9869В стінах Бериславського педагогічного коледжу пройшла зустріч з відомим художником, відмінником народної освіти України, ветераном педагогічної праці нашого коледжу  Василем Артемовичем Боженком.  Директор коледжу Маргарита Климович, яка теж навчалася у свій час у Василя Артемовича, привітала його і згадала, що свої уроки Боженко починав словами: “Забудьте, що у вас було перед цим, ви – у маленькому храмі мистецтв, малюйте, відпочивайте і думайте лише про хороше.” Хіба ж можна забути такі уроки?

       IMG_9908Його роботи прикрашають багато вітчизняних музеїв, зберігаються у приватних колекціях за кордоном. Художник постійно бере участь у різноманітних виставках, які проводяться на теренах України. Зустріч із майстром пройшла в теплій, невимушеній атмосфері.

Адже 30 років свого життя Василь Артемович присвятив викладанню образотворчого мистецтва в     Бериславському педагогічному училищі, тому багато спогадів і цікавих тем для розмови з сучасними студентами прозвучало в актовій залі.  Захід пройшов у формі інтерв’ю. Спочатку студенти третього курсу розповіли про життєвий і творчий шлях майстра, а  мультимедійна презентація доповнила їх розповідь найяскравішими моментами з життя Василя Артемовича та продемонструвала деякі його картини.

Було проведено конкурс на кращі запитання діячу мистецтва, а Василь Артемович із задоволенням подарував найактивнішим студентам малюнки зі своїм автографом.

IMG_9935

 

Comments are closed.