«Видатні постаті педагогіки України: Х.Д.Алчевська». Робота лекційної групи

YXqElfrWiRg15 квітня, з нагоди 175-ї річниці з дня народження Христини Данилівни Алчевської, лекційна група у складі: Головко Людмили, Співак Сюзани, Бутенко Євгена, Лісакової Анастасії, Пасічника Владислава, Саківської Аліни, Філь Крістіни та Жолобак Юлії (121 група), підготували повідомлення для студентів коледжу «Видатні постаті педагогіки України: Х.Д.Алчевська».
Найціннішим внеском Христини Алчевської у справу шкільного викладання є розроблена нею методика проведення літературних бесід з учнями. З іменем Христини Алчевської пов'язані подальша історія недільних шкіл і майбутній розвиток методики навчання дорослих.
Сучасники, відзначаючи п'ятдесятиріччя її творчої праці, зазначали, що перед діяльністю Христини Алчевської, "наповненої пафосом і одухотворенням, яка не припинялася упродовж всього цього періоду, не дивлячись ні на що, ні на які зовнішні перепони і обставини, — перед таким фактом не можна не схилити голову".
 
 
 
Рлг1обота лекційної групи супроводжувалася відеофрагментом, присвяченим життю та діяльності Х.Д.Алчевської, із телепроекту «Сильні українки», який демонстрували під час перерв у холі коледжу.

Comments are closed.