Засідання обласного методичного об’єднання завідувачів бібліотек вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації

126 травня 2016 року в бібліотеці Бериславського педагогічного коледжу імені В. Ф. Беньковського проходило засідання обласного методичного об’єднання завідувачів бібліотек вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації. Тема засідання «Система формування бібліотечно-бібліографічної грамотності студентів коледжу».

2До уваги завідувачів бібліотек було представлено програму «Бібліотечно-бібліографічні вміння та навички у розрізі педагогічних вимог» розроблену за ініціативою директора коледжу Климович М. В. викладачем педагогіки, спеціалістом вищої категорії Деменніковою Т. В. та завідувачем бібліотеки Ізмайловою О. В. та показано принцип проведення бібліотечних уроків на І-ІІІ курсах.

Презентацію коментувала Горстка Марія, студентка 144 гр.  Крім того учасникам засідання було запропоновано практичну роботу з бібліографічного опису відповідно до державних стандартів, яку проводила бібліотекар коледжу Завалькевич Т. Д.
3Під час засідання обговорювалися питання стосовно медійного забезпечення навчального процесу та питання формування інформаційних ресурсів бібліотеки, до складу яких входять система ШБІЦ-інфо, електронні примірники періодичних видань ВГ Основа, система дистанційного навчання «Вчись он-лайн».
У ході засідання завідувачам бібліотек було також представлено роботу активу бібліотеки коледжу. Враховуючи, що час вимагає не тільки інформаційно грамотної особистості, а всебічно розвинутої і вихованої, то  внесок бібліотеки у моральне, духовне та національно-патріотичне виховання студентів коледжу має важливе значення.

І в цій роботі важливу роль відіграє читацький актив. Роботу активу висвітлювала студентка 131 групи Іванова Олена.7

З виставкою літератури гостей знайомили Окс Світлана та Вечірко Вікторія українською та англійською мовами.8
По закінченню засідання методичного об’єднання гості висловили вдячність за інформацію, яку вони отримали, та практичні навички, які знадобляться їм у роботі.

Працівники бібліотеки коледжу висловлюють подяку директору коледжу Климович М. В., заступнику директора з методичної роботи Деменніковій Т. В. за методичну та організаційну підтримку у проведенні засідання, а також студентам Івановій О., Горсткі М., Окс С., Вечірко В. та студраді за допомогу.

Comments are closed.