Річниця початку Другої світової війни

 IMG_73881 вересня 1939 року, через тиждень після підписання договору про ненапад із СРСР (так званого пакту Ріббентропа-Молотова) нацистська Німеччина вторглася на територію Польської держави, розпочавши найбільшу та найкривавішу трагедію людства – Другу світову війну. 17 вересня 1939 року у війну на боці нацистського агресора вступив СРСР. Українські землі з перших днів опинилися в епіцентрі бойових дій, тому для українців ця війна почалася саме 1 вересня. Цей день має стати даниною пам’яті про загиблих вояків, днем пам’яті про солдатів, які загинули за свою батьківщину.
Студенти коледжу вшанували пам’ять загиблих у Другій світовій війні,  серед яких є викладачі та студенти нашого коледжу, тоді Бериславського педагогічного технікуму, покладанням вінка до меморіального комплексу у Молодіжному парку. Право покласти квіти було надане студентам Свалову Володимиру та Литвин Тетяні.
 Найбільший збройний конфлікт в історії людства – Друга світова війна – розпочався 1 вересня 1939 року, коли гітлерівська Німеччина напала на Польщу. Друга світова війна тривала до 2 вересня 1945, коли на борту лінкора «Міссурі» було підписано капітуляцію Японії перед союзними державами.Протягом шести років Другої світової війни втратили життя приблизно 60 мільйонів людей. За підрахунками інституту історії України НАН України, у лавах Червоної армії під час Другої світової загинуло 3,5-4 млн українців, у радянських партизанських формуваннях – від 40 до 60 тис., у загонах ОУН і УПА – понад 100 тис. Прямі людські втрати України, за оцінками цього інституту, становлять 8-10 млн, демографічні – 10-13 млн. осіб.

Comments are closed.