Свято Першого дзвінка у коледжі

IMG_7346Перший дзвоник! Ця традиція є чудовим святом, яке неможливо порівняти ні з яким іншим. Сьогодні до нашого колледжу  прийшли першокурсники – такі красиві, такі схвильовані, такі радісні. Це саме вони не знають ще номерів кабінетів, плутаються у розкладі, ще не запам’ятали імені викладачів…Зате вони веселі, цікаві, їхні обличчя світяться гордістю за свою персону- їм поталанило вступити до нашого чудового коледжу! Тож присутні на урочистій  лінійці дружно привітали першачків гучними оплесками.       
У цьому році Україна святкує 25-ту річницю своєї незалежності. З того часу, як над країною офіційно було піднято синьо-жовтий прапор, ми пережили кризи та підйоми, втрати й здобутки.  Сьогодні Україна впевнено заявляє про себе на світовій арені, демонструє готовність до перетворень, до міжнародної інтеграції, до покращення рівня життя свого народу. А Державний Прапор – як символ свободи, єднання та слави нашої країни – уособлює  усі прагнення та надії українського народу на краще майбутнє.
Наш прапор – це символ свободи і незалежності, слави і відродження України. Його маємо берегти і шанувати як найвищу національну святиню.  Мить, коли піднімається Прапор України та звучить Державний Гімн, – це момент піднесення, який сповнює серця гордістю за рідну країну.
Виконання Державного Гімну України та підняття Державного Прапора відкрили офіційну частину свята.
IMG_7203У своєму слові директор коледжу Маргарита Климович розповіла про досягнення навчального закладу в річницю незалежності України, про плани на навчальний рік, перспективи розвитку коледжу, а також   наголосила на головному обов’язку патріота своєї держави – гарно вчитися, щоб принести своєю працею користь Україні, готуватися до майбутньої професії – такої відповідальної місії, як виховання підростаючого покоління в дусі любові до рідного краю, до України, до людини як найбільшої гуманітарної цінності. Всіх присутніх привітав зі святом та благословив на гарне навчання духовний наставник  ігумен Григорій.
IMG_7338Лінійка у хвилині мовчання схилила голови перед пам’яттю всіх, хто віддав життя за волю та незалежність України, бо нині наша держава переживає найбільш трагічний період своєї новітньої історії.  На жаль, неоголошена війна, що йде в Україні,  забирає найкращих — справжніх патріотів, для яких Батьківщина та вірність військовій присязі — понад усе.
IMG_7488Ведучі  познайомили першокурсників із закладом, студентами якого вони стали.  Потім вітали вчителів та ветеранів педагогічної праці, слухали виступ студентів випускного курсу. Лунали пісні, оплески, сміх.   Першокурсники проголосили традиційну клятву студентів Бериславського педагогічного коледжу. 
 Свято закінчилося. І на закінчення всі присутні  разом виконали Гімн нашої держави, на славу якої ми будемо ретельно вчитися, добре працювати, ростити нові покоління свідомих українців, бо ми з вами  – головні люди держави – майбутні вчителі та вихователі!

Comments are closed.