Вплив засобів усної народної творчості на національно-патріотичне виховання дошкільників. Інформаційно-виховний захід

img_2108 На минулому тижні у коледжі відбувся  інформаційно – виховний захід на тему: «Вплив засобів усної народної творчості на національно-патріотичне виховання дошкільників» серед студентів 212, 222, 231, 241 груп спеціальності «Дошкільна освіта». Організувала та провела захід викладач дошкільних дисциплін Оніщенко С.З. Метою заходу було показати вплив засобів усної народної творчості  на національно-патріотичне виховання дошкільників.

img_2098На захід завітали дошкільнята  з  ясла-садка  № 3 м. Берислава  і порадували своїм  артистизмом  усіх присутніх показавши танок «Карпати».

На початку заходу студенти узагальнили свої знання про жанри усної народної творчості, розширили  уявлення про розмаїття української народної символіки, поринули в світ багатої, мелодійної української мові. І студентам і дошкільнятам  загадували загадки, зачитували вірші та прислів’я, розкривали таємниці українських оберегів.

 img_2116Студенти 222 групи показали як необхідно поєднувати  засоби навчання з національною символікою українського  народу для формування національно-патріотичних почуттів у дітей дошкільного віку.

Студенти разом з  дошкільнятами продемонстрували:

  • Читання загадки-вірша про українську хату.
  • Співання колискової про  «Сіренького котика».
  • Обігрування   української  народної  гри «Калинка».
  • Представлення хороводного танка з ряженням «Мамина сорочка».
  • Проведення майстер-класу «Ляльки-мотанки».

БІЛЬШЕ ФОТО ТУТ (ПЕРЕГЛЯНУТИ)

Comments are closed.