«Особливості фізкультурно-оздоровчої роботи в дошкільному навчальному закладі». Теоретично-практична конференція

24 жовтня 2016 року серед студентів 241, 222, 231, 212 груп спеціальності «Дошкільна освіта» відбулася теоретично-практична конференція на тему: «Особливості фізкультурно-оздоровчої роботи в дошкільному навчальному закладі».

img_2509Організувала і провела конференцію викладач дошкільних дисциплін Кузнєцова О.В. Метою конференції було розширити знання студентів про особливості організації фізкультурно-оздоровчої роботи в дошкільному навчальному закладі, визначити актуальність впровадження нетрадиційних засобів фізичного виховання дошкільників, розкрити нові підходи у фізкультурно-оздоровчій роботі з дітьми дошкільного віку.

У теоретичній частині конференції студенти обговорювали основні засоби формування здорового способу життя у  дітей дошкільного віку, визначали  організаційні форми фізкультурно-оздоровчої роботи  та обґрунтовували  актуальність впровадження інноваційних освітніх методик і технологій здоров’язбережувального і здоров’яформувального спрямування у ДНЗ.  

img_2526У практичній частині конференції студенти демонстрували фрагменти занять з бебі-йоги (222 група), пластик-шоу із застосуванням великогабаритного фізкультурного обладнання (241 група), степ-аєробіки (231 група). Також ознайомлювались з такими нетрадиційними формами фізкультурно-оздоровчої роботи в ДНЗ як  фітбол-гімнастика, стретчинг, горизонтальний пластичний балет, Хатха-йога.

До малих форм фізкультурно-оздоровчої роботи належать фізкультхвилинки, тому студентами була проведена фізкультурна хвилинка в національно-патріотичному стилі. img_2519Не менш важливими у фізкультурно-оздоровчій роботі з дошкільнятами є  загартувальні й лікувально-профілактичні процедури. Студенти практично провели такі спеціальні лікувально-профілактичні процедури як самомасаж горла «Не хворій» та звукову гімнастику для профілактики захворювань дихальних шляхів. Мети конференції досягнуто.

Comments are closed.