Лінійка до Дня Гідності та свободи

img_93721“Україна – це територія гідності й свободи. Такими нас зробила не одна, а дві революції – наш Майдан 2004 року, який був Святом Свободи, і Революція 2013 року, Революція Гідності. Це був надзвичайно важкий іспит для України, коли українці продемонстрували свою європейськість, гідність, своє прагнення до свободи”, – такими словами у коледжі розпочалася лінійка, присвячена відзначенню Дня Гідності та Свободи.
Боротьба не за щастя вже навіть іде –  за життя!
Бо його забирають.
Нас Надія веде, нас ідея веде
За свободу для рідного краю.

Сьогодні ми відзначаємо річницю Помаранчевої революції та річницю Євромайдану. Події Помаранчевої революції осені-зими 2004 року стали життєстверджуючим вогнем української нації. Серця українців з різних куточків багатосльозної країни почали вистукувати в унісон: “Разом нас багато, нас не подолати”. Майдан кликав: “Усі, хто вірить в Україну, вперед!”.
Тепер ми живі, як діти своєї Батьківщини, і житимемо, допоки будемо вірити і творити правду.

Ми зібралися тут також, щоб в скорботі схилити низько голови перед пам’яттю людей різного віку, яких було вбито у мирний, цивілізований час ХХІ століття. Ми з вами вшановуємо пам’ять героїв різних історичних подій: Голодомор 1932-33рр, Битва під Крутами, Бабин Яр. Тепер ми стали сучасниками ще однієї масової трагедії і водночас пам’ятної події для нашої країни. Ще довго-довго з покоління в покоління будуть передавати батьки синам і дочкам, а ті своїм дітям спогади про тих, хто залишив життя земне у 2013-2014 рр. Ця подія сколихнула весь світ, не залишила байдужою жодної душі.

Пам’ять героїв вшанували хвилиною мовчання. Також на лінійці прозвучала авторська пісня І.Корчагіна “Україна в огні”.img_9396

 

Comments are closed.