«Спрямованість корекційної роботи залежно від характеру неправильної вимови звуків Р, Р`». Практикум з основ логопедії

28 листопада 2016 року викладачем логопедії Кузнєцовою О.В. було проведено показове практичне заняття з основ логопедії на тему: «Спрямованість корекційної роботи залежно від характеру неправильної вимови звуків Р, Р`»

dsc_6086

у 231групі спеціальності 5.01010101 «Дошкільна освіта» (додаткова кваліфікація «Вихователь логопедичних груп»).
Метою заняття було формування професійної компетенції майбутніх вихователів логопедичних груп під час корекційної роботи при виправленні ротацизмів у дітей дошкільного віку.

dsc_6126

Викладач побудувала практичне заняття у вигляді інтерактивного спілкування, спираючись на попередні знання студентів, їх практичний досвід, набутий у ході педагогічної практики, встановлюючи щільні міждисциплінарні зв’язки з педагогікою, педагогічною майстерністю, дитячою психологією, анатомією, фізіологією, методикою розвитку мовлення, логопедичною ритмікою, клінічними основами дефектології. На занятті ефективно були використані нетрадиційні методи навчання  та мультимедійні засоби.

dsc_6146

Під час практичного заняття майбутні вихователі логопедичних груп вчилися  добирати і практично проводити  ігри та вправи на розвиток фонематичного слуху, мовленнєвого дихання та голосу в поєднанні з кінезіологічними вправами.

dsc_6158

Студенти складали і проводили комплекс артикуляційної гімнастики з елементами біоенергопластики. Доцільно була проведена логоритмічна фізкультхвилинка.

Заняття проведено на належному теоретично-практичному рівні при високій активності студентів та участі колег.

<<<БІЛЬШЕ ФОТО ТУТ>>>

Comments are closed.