Шевченківський день у коледжі

9 березня на честь дня народження Тараса Григоровича Шевченко у коледжі пройшов комплекс святкових заходів: урочиста лінійка, квест “Шевченко вчора, нині і завжди…”, літературно-музичне дійство “Палахкотить як свічка праведна душа Кобзаря”.

У заходах прийняв активну участь весь студентський та викладацький склад коледжу.  Директор коледжу Маргарита Климович привітала всіх зі святом та оголосила переможців квесту. Як це відбувалося…
На ранковій лінійці заступник директора коледжу з навчальної роботи Москалюк Г.В. поздоровила усіх зі святом – однією з найвизначніших дат у історії та культури не тільки України, а й усього світу – днем народження глашатая нації Тараса Шевченка. Капітани команд отримали маршрутні листи – і квест почався!


Перша станція – “Історичне перехрестя”. Відповідальними за роботу на станції були викладачі Ільйонок О.В. та Ковальова М.В., студенти Дементєєва В. та Мацевич Г. На станції студенти згадали історичні умови епохи, у яку жив та творив Шевченко, особливості економічного та соціально-політичного устрою Російської імперії, географічні межі України та маленької батьківщини Шевченка. Також студенти пригадали географічні назви у творах Тараса Шевченка. Головним завданням на станції  було створення інтерактивної карти подорожей Т.Г.Шевченка. 
Друга станція – “Від літнього саду до Петербурзької слави” . Націй станції згадали найвидатніші твори великого Кобзаря.
Третя станція – “Слова рідного скарбниця”. На цій станції студенти ще раз переконалися у тому, що розуміння ролі великого майстра слова Т.Шевченка в історії української мови, культури є необхідною умовою української національної ідентичності, виразником якої є мова.
Четверта станція – “Стежина виховної мудрості”.  Відповідальними за роботу на станції були викладач Тупікіна С.В. та студенти Бондар К., Вечірко В., Кучеренко Ю. метою роботи на станції було розширення знань студентів про творчий шлях Т.Шевченка, розкриття його внеску в українську педагогічну думку. Через визначення актуальності педагогічних ідей Кобзаря у студентів формувалася професійна компетентність.
П’ята станція – “Shevchenko around the world”. На цій станції студенти не тільки дізналися про надзвичайний внесок поета у світову культуру, а й декламували його твори англійською мовою.
Шоста станція – “І словом, і пензлем малюю дитинство”. На цій станції студенти не тільки декламували вірші Шевченка для дитячого читання, а й за допомогою програми Tux Paint малювали до них ілюстрації. Одержалося чудово!


Сьома станція – “Яскрава палітра таланту”. На цій станції Шевченко постав перед студентами як видатний майстер не тільки слова, а й пензля. Шевченко – художник, ілюстратор, графік – ось ще одна грань цієї непересічної особистості.
Восьма станція – “Мистецька феєрія”. На цій станції студенти не тільки дізналися, що Шевченко дуже любив музику, сам навчився грати на фортепіано, але й що 227 поезій Кобзаря втілено у 1500 музичних творах. Студенти слухали  музичні твори, а враження від них втілили у креативних панно, які зразу ж стали прикрасою холу коледжу.

На всіх станціях по закінченню  проводилося бліц-опитування і кожна команда у свій маршрутний лист одержувала оцінку за роботу на станції. Переможців визначили зразу ж по завершенню квесту. 

ДИВИМОСЬ БІЛЬШЕ ФОТО ЗІ ШЕВЧЕНКІВСЬКОГО ДНЯ (ПЕРЕГЛЯНУТИ)

Comments are closed.