Пам’ятаймо свої звичаї та традиції. Святкування Великодня у коледжі

18 квітня у коледжі відбулося святкування Великодня. Всі навчальні групи не тільки приготували Великодні листівки у формі пасхальних яєць, виготовили писанки з використанням різноманітних технік,  а й взяли участь у святі, ідею якого підказала директор коледжу Маргарита Климович.

       Україна – країна смутку і краси; радості й печалі, розкішний вінок із рути й барвінку, над яким світять яскраві зорі; це історія мужнього народу, що впродовж століть боровся за волю, за щастя.  Про історію свого народу можна дізнатись ,вивчаючи його звичаї, традиції, прикмети. В усіх народів світу існує повір`я, що той, хто забуває звичаї своїх батьків, карається людьми і Богом. Він блукає світом, як блудний син і ніде не може знайти собі притулку, бо він загублений для свого народу.

   Тому ведучі свята запропонували присутнім разом вивчати народні традиції, пов`язані з найулюбленішим весняним святом усіх християн – ВЕЛИКОДНЕМ  або СВЯТОМ ПАСХИ – днем ВОСКРЕСІННЯ ІСУСА ХРИСТА.

 На початку свята присутніх привітали настоятель Свято-Миколаївського храму отець Григорій та директор коледжу Маргарита Климович. Звучали  християнські пісні у виконанні хору “Мелодика”, ансамблю “Колорит”, тріо “Гармонія”. А студенти підготували та виконали веснянки, гаївки, маївки. Кривий танок і хороводи, великодні ігри та обряди – все було представлено на нашому святі.

       У кожного народу є свої звичаї та традиції. Пам’ятаймо, що ми українці. Ми кожен пов’язуємо свою долю з Україною, для неї живемо, пам’ятаємо та продовжуємо її звичаї та традиції. І цього ж навчимо наших майбутніх вихованців. 

БІЛЬШЕ ФОТО ДИВИМОСЬ ТУТ

Comments are closed.