День вишиванки у коледжі

Всесвітній день вишива́нки — міжнародне свято, яке покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого українського одягу. Дата проведення — щороку в третій четвер травня.

Свято є самобутнім і самодостатнім, не прив’язане до жодного державного чи релігійного. У цей день кожен охочий може долучитись до свята, одягнувши вишиванку на роботу, до університету, школи чи садочка. 

Вишиванка вважається оберегом від усього лихого, що маже статися в людському житті. Вона є символом краси та міцного здоров’я, а також щасливої долі. Всі фото учасників Дня вишиванки тут

Так склалось, що в Україні вишиванка теж символізує і родинну пам’ять, вірність та любов у сім’ї. Вона настільки сильно увійшла до життя української людини, що в нашій країні влаштовуєтеся навіть спеціальне свято – День вишиванки.

У коледжі 19 травня відзначили Всесвітній день вишиванки. Цьогорічне свято визначається тим, що багато студенток вишили собі сорочки та плаття власноручно. Активну участь у заході взяли й викладачі коледжу.

Comments are closed.