Усний журнал до Дня науки в Україні

Складно собі уявити сучасне життя без досягнень науки. Саме завдяки їй людство у своєму науково-технічному розвитку пройшло шлях від перших спроб вивчення світу до космічних польотів у всесвіт. Наука не стоїть на місці, розвиваючись, вона вносить в наше життя все нові й нові технології, які служать на благо людям.

Щоб оцінити заслуги науки перед суспільством, в третю суботу травня в Україні відзначається професійне свято працівників науки – День науки. День науки, встановлений Указом Президента України від 14.02.97 № 145/97. 

У 2017 році Дні науки в Україні припадають на 20-21 травня.

Саме цій даті був присвячений усний журнал для студентів коледжу проведений викладачем психолого-педагогічних дисциплін К.В. Шаповаловою 19 травня 2017 року. Спікерами на заході були студенти 121 гр: Кущ Ірина, Зубко Анна, Шара Людмила та Кулікова Таїсія.

Ведучі заходу познайомили студентів із сучасним станом української науки, розповіли про досягнення відомих українських вчених та про інноваційні розробки дослідників Національної академії наук України, які активно впроваджуються в різні галузі економіки нашої держави. 

Також було зроблено акцент на міжнародному науковому співробітництві НАН, яке  здійснюється в рамках 122 чинних угод, укладених НАН України з академіями, державними установами, науковими організаціями та освітніми закладами близько 50 країн світу, серед яких країни Європи, Америки, Азії, Африки. Зокрема, участь в програмі ЄС з досліджень та інновацій «Горизонт 2020».

Більше можна переглянути тут

Comments are closed.