Ми маємо пам’ятати усіх! Відбулися заходи до Дня вигнання нацистських окупантів з України

27 жовтня 2017 року у коледжі відбулися заходи до Дня вигнання нацистських окупантів з України: урочиста лінійка «На пам’ять не накладено табу…», покладання квітів до Меморіалу загиблим у Другій світовій війні, перегляд з обговоренням кінофільму «Чорна піхота». Адже відомо, що 28 жовтня 1944 року радянські війська вийшли на околиці міста Чоп на Закарпатті, але боротьба на цій ділянці розтягнулася аж до 25 листопада – лише тоді нацистські окупанти були вигнані з України остаточно.

У вигнанні окупантів брала участь вся Україна: регулярні радянські війська та червоні партизани (разом понад 3 млн. солдат-українців), національне підпілля на чолі з Українською повстанською армією (близько 100 тис. вояків) та бійці на усіх інших фронтах світу, що наближали спільну перемогу над Гітлером.

Також варто зазначити, що вигнання нацистів з українських територій стало можливим завдяки масовій участі українців у лавах як Червоної армії, так і українського визвольного руху (ОУН та УПА). Український вимір Другої світової війни – це боротьба на всіх фронтах і театрах воєнних дій: не тільки на Східному фронті, а й в лавах руху опору інших країн, арміях союзників, що воювали в Італії і Франції, на Далекому Сході та на Тихоокеанському театрі воєнних дій.

Ми маємо пам’ятати усіх.

У цей день викладачі та студенти коледжу взяли участь у заходах до Дня вигнання нацистських окупантів у м. Бериславі

Comments are closed.