Коледж у веб-просторі. Культура поведінки у соціальних мережах

З метою ознайомлення студентів 1 курсу з сайтом коледжу, аккаунтами закладу у соціальних мережах (Інстаграм, Фейсбук, YouTube) та виховання культури поведінки студентів у соціальних мережах  була проведена веб-подорож “Коледж у веб-просторі. Культура поведінки у соціальних мережах”. Захід підготували викладачі інформатики – Пирожок Г.Ю., Підберезня Я.О. та Хрустальов С.О.

На початку заходу С.О. Хрустальов провів детальну екскурсію розділами сайту. Зокрема, викладач зазначив, що на сайті можна переглядати останні новини нашого коледжу, які постійно оновлюються. Також з головної сторінки можна перейти до сторінки @berpedcoll та підписатися, фейсбук або перейти на канал YouTube нашого коледжу. У Instagram публікуються фото та відео про життя студентів в навчальному закладі.

У кінці заходу Г.Ю. Пирожок нагадала студентам основні правила мережевого етикету:

“Спілкуючись в мережі, не забувайте – Ви маєте справу з живими людьми. Правила хорошого тону для звичайного світу і для віртуального єдині. Не пишіть і не робіть нічого такого, чого не хотіли почути або побачити самі. Навчіться доводити свою позицію, не принижуючи опонента.

Пам’ятайте, людина, з якою ви спілкуєтеся за допомогою клавіатури, не бачить ваших емоцій, не чує вашого голосу. Постарайтеся представити себе на місці цієї людини і правильно формуйте свої думки, для того, щоб уникнути невірного трактування вашої думки.

Є і ще одна причина, по якій слід уважно стежити за тим, що пишеш в мережі. “Слово не горобець, вилетить – не впіймаєш” – ця приказка особливо справедлива для кіберпростору, адже все що ви пишете, зберігається в мережевих сховищах, а значить, зможе спливти в майбутньому і заподіяти багато неприємностей.

Підсумовуючи все вищесказане, можна сказати, що головний і основоположний принцип мережевого етикету – це відношення до віртуальних опонентів, як до реальних людей. Не робіть нічого такого, чого б ви не зробили в реальному житті, де всі ми, усвідомлено чи ні, підкоряємося негласним правилам.

 

 

Comments are closed.