Подорож до Львова

25 – 26 листопада 2017 року екскурсійна група наших студентів та викладачів відвідала місто Львів. Керівником екскурсії була викладач суспільно-гуманітарних дисциплін Марія Ковальова.

Маршрут екскурсії був таким: Оперний театр – Національний Драматичний театр ім. М. Заньковецької – Національний музей – Ринок сувенірів – Вежа крамарів – Львівська статуя «Свободи» – проспект Свободи – Пам’ятники поетам Адаму Міцкевичу та Тарасу Шевченку – готелі «Жорж» і «Європейський» – Латинська катедра – Каплиці Боїмів та Кампіанів – Костел та колегіум єзуїтів (+інтер’єри) – комплекс площі Ринок – кав’ярня «Фреска» (+інтер’єри) – Вірменський собор (+інтер’єри) та дворики – Палаци: Бандінеллі, Любомирських, К.Корнякта – Кам’яниці: Чорна та Шольц-Вольфовичів – монастир Бернардинів (+інтер’єри) – ансамбль Успенської церкви (+інтер’єри) – Домініканський костел (+інтер’єри) – Порохова вежа – Оборонні мури та бастіони – Міський та Королівський арсенали – Пам’ятники художнику Н. Дровняку, винахіднику гасової лямпи Я.Зегу та І.Лукасевичу, козаку І.Підкові, – Аптека-музей (+інтер’єр) – Будинок гауптвахти та «4 сезони» – Майстерні Шоколаду та Карамелі

Також студенти подивилися оперу «Мойсей» у Львівському національному театрі опери та балету.   Опера «Мойсей» М.Скорика – єдиний музично-театральний твір, який вперше в історії незалежної України фінансував Ватикан і отримав папське благословення під час перебування Папи Римського Іоанна Павла II в Україну(23 червня 2001).

 

На другий день екскурсійна група відвідала музей «Тюрма на Лонцького». (Колишня тюрма у Львові, яка використовувалася в 20 столітті як політична в’язниця польською, радянською та нацистською владами. З 2009 року — національний музей-меморіал жертв окупаційних режимів), та  Львівську Ратушу з підйомом на вежу. Адміністративний будинок у центральній частині Львова, на площі Ринок, 1. Ратуша протягом всього часу свого існування була місцем перебування центральної міської влади Львова. Сьогодні є резиденцією Львівської міської ради. Пам’ятка архітектури національного значення, що належить до Світової спадщини ЮНЕСКО. Сучасна вежа львівської ратуші має висоту 65 метрів, є найвищою в Україні.

Ганна Мацевич: “Це було чарівно та приголомшливо. Стільки всього цікавого обходили. Неймовірно втомилися, але це того варте. Дякую за чудову подорож до Львову  #bpcbpc #girls #mood #львів #картини #собори #орган @ Lviv, Ukraine

Comments are closed.