Міжнародний день солідарності з ВІЛ – інфікованими

1 грудня 2017 року викладач природничих дисциплін Олена Ільйонок спільно зі студентською радою та медичною сестрою коледжу Наталією Лис  провели інформаційний міні-семінар до Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом. Адже відомо, що головна мета Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом — звернути увагу суспільства на цю проблему. Сьогодні у світі, за одну добу цією хворобою заражується чотириста тисяч чоловік, щодня від хвороб пов’язаних зі СНІДом вмирає близько 8 тисяч осіб. ВІЛ загрожує чоловікам, жінкам, дітям в усьому світі.

На початку зібрання Олена Ільйонок нагадала студентам, що символом боротьби із СНІДом є червона стрічка. Ідея створення червоної стрічки була прийнята групою «Visual AIDS». Червона стрічка – символ нашого співчуття, підтримки і надії на майбутнє без Сніду. 

Під час заходу студенти отримали інформацію про те, що ВІЛ та СНІД – не одне й те саме. ВІЛ – це вірус, що вражає імунну систему, а СНІД – це комплекс захворювань, які виникають у людини з ВІЛ на фоні низького імунітету.

Інформативним був виступ лікаря – інфекціоніста Бериславської районної лікарні Наумова Ігора Борисовича. Ігор Борисович розповів про невтішну статистику ВІЛ, звернув увагу студентів на способи зараження ВІЛ та методи профілактики.

Але однією з основних цілей заходу було виховання толерантності до людей з ВІЛ та СНІД.

“Будьмо толерантними до таких людей, адже всі ми люди і нам потрібна підтримка” – наголосили ведучі інформаційного міні-семінару.

У кінці заходу студенти підтримали людей хворих на СНІД невеличким флешмобом. Існує декілька простих речей, які ви можете здійснити, щоб допомогти хворому на СНІД комфортно почувати себе вдома.

  • Поважайте їх незалежність і приватність.
  • Запитуйте дозволу увійти в їхню кімнату, присісти поруч з ними, і т.д., кажучи: «Я можу тобі з цим допомогти?». Вони повинні відчувати свою самостійність.
  • Запитуйте, що ви можете зробити, щоб їм було комфортніше.
  • Будьте доброзичливими і привітними.

<<<БІЛЬШЕ ФОТО ТУТ>>>

Comments are closed.